Dijeta 28. listopada 2010.

Jelovnik nakon prestanka pušenja

Pusenje_Jabuka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što jesti nakon prestanka pušenja da bi se izbjeglo debljanje? To je stručnog suradnika Zdrave Krave nutricionista mr.sc. Nenada Bratkovića upitala čitateljica koja je u tri godine, otkako je prestala pušiti, dobila čak 15 kilograma. Pročitaj kakav joj je jelovnik preporučio

Prestanak pušenja svakako je jako dobra odluka za tvoje zdravlje i ne trebataš očajavati ako nauštrb toga dobiješ koji kilogram viška.

Lažnu glad pobijedi niskokaloričnim namirnicama

Jasno da je stvar i u disciplini, dakle, kontroli da umjesto cigarete ne posežeš svako malo za visokokaloričnim obrokom slabe hranjivosti, kao što su kolači, grickalice ili mliječna čokolada, već za drugim namirnicama koje mogu ''zavarati'' lažne signale gladi.

Pritom je neobično važan doručak koji daje temelj za stabilnost razine šećera u krvi tijekom čitavog dana. Dakle, doručak možeš započeti s jednom kriškom raženog kruha sa sjemenkama s dijetalnim džemom te šalicom zelenog čaja.

Međuobrok prijepodne svakako neka bude voćni, na primjer dvije jabuke.

Ručak započni povrtnom juhom na pilećem nemasnom temeljcu (od pilećih prsa). Nastavi ga na primjer pečenom skušom, pastrvom ili piletinom s brokulom ili blitvom te 4 žličice maslinovog ulja. Uz takvu kombinaciju, ako nema krumpira, možeš slobodno pojesti i jednu krišku raženog ili švedskog kruha.

Poslijepodne možeš pojesti jednu veću šalicu voćne salate ili šalicu voćnog frapea od niskomasnog mlijeka i bobičastog voća i lubenice.

Za večeru svakako preporučujem ribu (skušu, pastrvu, oslić) ili piletinu sa salatom i jednim kuhanim krumpirom.

Ako si registrirani korisnik, i ti možeš zatražiti savjet stručnih suradnika Zdrave Krave!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      labica

      ako je u 3 god. dobila 15 kg to je super! ja sam u jednu zimu dobila 10. ali sve se to da riješiti uz pravilnu prehranu i redovitu vježbu...

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.