Dijeta 30. studenoga 2010.

Karmela: Navukla sam se na žitarice!

Zitarice_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Karmela sada svaki dan doručkuje, ako treba i u 6 ujutro, a najdraža joj je kombinacija Corn Flakesa i Probavina s jogurtom, cimetom, suhim voćem i lanenim sjemenkama. Takav obilan doručak od žitarica daje joj energiju i zasiti ju, a od njega ne osjeća težinu u želucu

"Navukla sam se na žitarice", kaže Karmela koja za doručak najčešće jede Vivera Corn Flakes, Probavin ili musle s jogurtom, a vrlo rijetko kruh s nekim namazom, što je druga verzija doručka kojeg su joj preporučile nutricionistice. 

"Najčešće pomiješam Corn Flakes i Probavin i još im dodam cimet, samljevene lanene sjemenke i malo suhog voća. To prelijem jogurtom, jer mlijeko ne volim. Za dane kad mi se jede slatko, imam Vivera musle sa suhim voćem", rekla nam je Karmela.

I prije početka akcije "Mršavimo zajedno" znala je za važnost doručka, ali ga je ipak preskakala kad je zbog vođenja emisije "Dobro jutro, Hrvatska" rano odlazila od kuće. Tada bi prvi obrok pojela tek oko 11 sati, a sada doručkuje svaki dan, ako treba i u 6 ujutro.

"Obilan doručak od žitarica da mi energiju i zasiti me, a ne stvori nikakvu težinu u želucu. Nekon njega mi je probava odlična i dobro se osjećam!", otkrila nam je Karmela jednu od tajni svoje energičnosti idobrog raspoloženja.

Blagodati žitarica za doručak

Nutricionistica iz Vitaminoteke Martina Blašković, koja je i Karmeli i Ani sastavila dijetni jelovnik, ističe kako su žitarice uvijek dobrodošle kao sastavni dio svakog obroka, a posebno prvog obroka u danu.

"Osim što predstavljaju adekvatan izvor ugljikohidrata, obiluju vitaminima i mineralima, kontinuiranom konzumacijom ostvaruju mnogostruke zdravstvene pogodnosti", objašnjava.

U prilog žitarica za doručak svakako ide i praktičnost, jer ih je u jutarnjoj žurbi dovoljno samo preliti mlijekom, jogurtom ili probiotičkim napitkom, a opet pružaju mogućnost i složenijih kombinacija. Kukuruzne pahuljice - cornflakes mogu se, uz mliječni napitak, obogatiti sezonskim ili sušenim voćem, dok se Vivera Probavin, specifičan proizvod na tržištu s velikim udjelom prehrambenih vlakana, može koristiti kao dodatak glavnim jelima poput juha ili variva.

Više info: www.vivera.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Lepr

      Slažem se sa djevojkama! No, misliti da je to kraj borbe s kilogramima ne bi bilo dobro. Dobri rezultati i pohvale na račun izgleda trebaju dati još veću motivaciju za daljnju borbu s kg. Jer kilogrami nisu pobijeđeni dok svaki suvišni gram nestane. A onda.. tada ćete moći reći Hasta la vista kile! Svoje vitko tijelo morat ćete pokazati-zato duge haljine i tunike pa-pa. Njih će zamijeniti topići, kratke hlaćice....Bilo bi grijeh skrivati isklesano tijelo!

    • Avatar sanjin003
      sanjin003

      Također puno sreće Karmela;viđam te u svojim gostovanjima u Bingu i uvijek si nasmiješena,jednostavna i srdačna :) sve najbolje

    • Default avatar -
      ch

      Slažem se da izgleda odlično, ali ne smije se sad umisliti! Treba se nastaviti zdravo hraniti, doručkovati na vrijeme i pridržavati se savjeta stručnog tima Zdrave krave i kad to jednom završi! Puno sreće, Karmela!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.