Veganska torta

Veganska torta
Datum objave:
27. 12. 2010.
Autor:
Ana Kirin
stranica OD

Prvi zimski recept tjedna poslala nam je Erika iz Zagreba

U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' prva tjedna pobjednica je Erika Tomljenović iz Zagreba, koja nam je poslala recept za šarenu vegansku tortu. Isprobaj njezinu slasticu, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela

Erika kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci

Tijesto:

  • 1 šalica cjelovitog brašna
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice ulja
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/ 2 šalice + 2 žlice kakaa
  • 1 šalica javorovog sirupa 
  • 1 šalica rižinog mlijeka sa dodatkom vanilije (ili zobenog)
  • 1 šalica vode
  • 2 žlice jabučnog octa

Krema:

  • 3/4 šalice kakaa
  • 1/2 šalica šećera u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalica vrele vode
  • 1/2 šalice javorovog sirupa
  • vanilija
  • 250 g bio margarina

Priprema

Tijesto:

Pomiješati suhe sastojke u zdjelu.

Mikserom izmiješati mokre sastojke dok se ne zapjene, ulje, javorov sirup, žitno mlijeko, vodu, ocat.

Pomiješati suhe i mokre sastojke sve dok tijesto ne postane glatko. Tijesto će biti malo rijetko. Uliti ga u namašćeni kalup ili obložen papirom i peći 25-30 minuta na 160 stupnjeva.

Ovo je doza za malu tortu, a za promjer 28 cm pripremiti dvostruku smjesu.

Krema:

Pomiješati kakao, sol i šećer preliti vrelom vodom i miješati mikserom. Polako ulijevati javorov sirup i vaniliju. Ostaviti da se ohladi. Na kraju izmiksati s omekšanim bio margarinom.

Tortu prerezati i namazati sa 2/3 količine kreme. Ostatak kreme nanijeti na gornju stranu i rubove. Lopaticu za kremu uroniti u vruću vodu i zagladiti plohe kolača.

Od ticino mase (šećerne mase za ukrašavanje slastica) oblikovati bubamarice i cvijeće i poslagati po torti.


  • Trenutno nema komentara
tagovi: