Muffini s rižinim sladom

Muffini s rižinim sladom

muffins

Datum objave:
11. 04. 2011.
Autor:
Ana Kirin

Donosimo ti novi recept tjedna za 12 muffina od jabuke i cimeta

Melita Juratek Cipek iz Zagreba poslala nam je recept za muffine od jabuke i cimeta koji smo izabrali za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!

Sastojci za muffine

  • 200 grama brašna tip 850
  • 50 grama brašna od pira
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 2-3 čajne žličice cimeta
  • 1 čajna žličica vanilije
  • 1/3 čajne žličice soli
  • 140 ml napitka od soje (Oatly)
  • 60 ml ulja
  • 4 velike žlice rižinog slada
  • 1 1/2 jabuka nasjeckana na malene kockice (ako su jabuke male onda dvije)
  • 2 dobra prstohvata listića od badema

Priprema

  1. Pomiješaj posebno suhe i posebno tekuće sastojke
  2. Ulij tekuće sastojke u suhe i dobro promiješaj
  3. Dodaj u smjesu jabuke i listiće badema te ih stavi u kalupiće
  4. Muffine peci na 175 stupnjeva cca 45 minuta

Smjesa je dovoljna za 12 muffina!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Melita na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

  • Trenutno nema komentara