Ljepota i relax 25. travnja 2011.

Ruža geranija čisti ten i suzuje pore

Ruza-_Geranija_Lice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ulje ruže geranije osim ugodnog mirisa, odlikuje se nizom blagotovornih učinaka na tvoj organizam. Možeš ga koristiti za čišćenje lica, kao anticelulitni pripravak, ali i za ublažavanje boli kod herpes zostera. Blago djeluje na hormone pa se preporuča svim ženama koje imaju neugodne i bolne menstruacije

Nekad davno ljudi su oko kuća sadili ovu biljku kako bi se zaštitili od zlih duhova. Eterično ulje ruže geranije je vrlo ugodnog, cvjetnog mirisa i širokog spektra djelovanja. Jedno je od onih ulja koja je važno imati u kućnoj aroma ljekarni.

Geranija uklanja toksine i čisti organizam

Ruža geranija je blagi tonik za kožu. Čisti i osvježava te djeluje blago astrigentno, odnosno skuplja pore. Kombiniramo li ju s nekim baznim uljem poput ulja koštica marelice dobili smo odličan pripravak koji će njegovati kožu, vratiti joj izgubljenu vlagu te očuvati zdrav ten. 

Budući da regulira proizvodnju sebuma, jednako je dobra za izrazito suhu, normalnu kao i za masnu kožu, a pomaže i u ublažavanju boli kod herpes zostera.
Poznato je da ruža geranija potiče cirkulaciju, čisti toksine i višak vode te stimulira limfu što ju čini idealnim sastojkom anticelulitnih pripravaka te pripravaka za pročišćavanje organizma.

Ulje za miran san bez komaraca

Također je izvrstan repelent pa će ti svega par kapljica ruže geranije oko kreveta ili u lampici pomoći da mirno spavaš, neometana komarcima i ostalim insektima. 

Ruža geranija u isto vrijeme smiruje i osvježava psihu te je općenito dobar stabilizator emocija. Iz tog razloga, te zbog njenog blagog djelovanja na hormone, idealno je ulje za tretiranje simptoma PMS-a.

Recept za tretiranje PMS-a

Na 100 ml ulja makadamije dodaj:

  • 15 kapi ruže geranije (Pelargonium graveolens)
  • 15 kapi lavande (Lavandula angustifolia)
  • 15 kapi muškatne kadulje (Salvia sclarea)

Mješavinu nanesi na vlažnu kožu na područje donjeg dijela trbuha, donjeg dijela leđa i unutarnje strane bedara. Možeš ju koristiti od ovulacije do prvog dana menstruacije ili od zadnjeg dana menstruacije do prvog slijedeće. Obično su jedan do dva ciklusa dovoljni za značajnije poboljšanje.

Po želji, uz korištenje navedenog pripravka, možeš piti i ulje noćurka u količini od dvije čajne žličice dnevno što će znatno pojačati učinak mješavine.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Valkira
      Valkira

      Ah, vidim na str.2, ipak je geranij bourbon (Pelargonium graveolens). Sva sreća, ovo eu iste navedene kvalitete jest 60,00-tak kuna za 5 ml.

    • Avatar Valkira
      Valkira

      E sad, da li je ovdje riječ o eteričnom ulju prave ruže (npr. Rose damascene) ili je riječ o eteričnom ulju geranij bourbona (Pelargonium graveolens)? BTW, 1 ml (20 kapi) pravog kvalitetnog kemotipiziranog i parnom destilacijom dobivenog eteričnog ulja ruže npr. bugarske -> košta 300,00-tinjak kuna, pa bi to baš bilo zgodno za komarce.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.