Fitness 12. svibnja 2011.

Trening svih mišića za 15 minuta

Speedtraining00
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Speedtraining ili metoda vježbanja putem elektrostimulacije svih mišića idealan je oblik aktivnosti za sve koji nemaju puno vremena za vježbanje, a osim što oblikuje sve mišićne skupine i smanjuje tjelesnu težinu, također povećava snagu, brzinu i izdržljivost. Vježbanje od samo 15 minuta jedan do dva puta tjedno dovoljno je za dovedeš tijelo u formu prije ljeta

Nemaš vremena za teretanu? Isprobaj Speedtraining!

O prednostima Speedtraininga koji je već neko vrijeme popularan u Europi, razgovarali smo s Igorom, voditeljem prvog hrvatskog Speedtraining studia koji se nalazi u Bužanovoj 6.

'Kada sam bio u Mađarskoj i Austriji, upoznao sam se s ovim oblikom treninga koji mi se jako svidio i odlučio sam ga dovesti u Hrvatsku. Brzi tempo života i osobno iskustvo pokazali su mi kako sve više osoba uz brojne poslovne i privatne obaveze nema vremena za fizičku aktivnost, pa je ovakav trening za njih idealan izbor. Vježbanje od samo 15 minuta jedan do dva puta tjedno dovoljno je za dovođenje tijela u formu, ali može se i kombinirati s drugim aktivnostima, npr. s trčanjem.

'Intenzitet treninga se može prilagoditi i sportašima i rekreativcima, a trening se može koristiti i u rehabilitaciji, npr., kod ozljede koljena, kod bolova u leđima, a za žene nudimo i program redukcije celulita', ispričao je Igor.

Kako djeluje Speedtraining?

Upravljačka konzola veličine i oblika laptopa nadzire cijeli proces vježbanja, a pomoću brojnih gumbića na konzoli, moguće je povećati ili smanjiti intenzitet treninga kao i povećavati i smanjivati jačinu utjecaja impulsa na pojedinu skupinu mišića. Specijalno izrađen prsluk s elektrodama povezan je s uređajem i omogućava optimalno zahvaćanje svih mišićnih skupina. Uređaj električnu energiju iz utičnice pretvara u elektroimpulse u miliamperima, učinkovite za mišiće, a totalno bezopasne po zdravlje. Vježbač tijekom treninga nastoji laganim pokretima napraviti kontrakciju mišića, a izmijenjuju se dijelovi odmora i dijelovi kada su mišići napeti.

Uređaj za vježbanje putem elektromišićne stimulacije odobren je od strane Medicinskog fakulteta Njemačke, kao i njemačkog Olimpijskog saveza koji je uređaj uvrstio među obaveznu opremu za pripremu svojih sportaša.

Želiš vježbati na otvorenom? Isprobaj odbojku na pijesku...

Prednosti

  • 15 min.treninga dovoljno je za cijeli tjedan, a možeš ga odraditi prije posla, u pauzi ili poslije posla
  • dokazano povećanje maksimalne snage i izdržljivosti, a i trenutno poboljšanje općeg raspoloženja jer elektroimpulsi pozitivno utječu na ljudsko tijelo
  • najefektivniji trening putem elektroimpulsa- svi se mišići u tijelu istovremeno mogu stimulirati, a na taj se način sprječavaju mišićni disbalansi
  • smanjuje težinu, povećava mišićnu masu i snagu, brzinu i izdržljivost, a tijelo se zateže i definira
  • smanjuje i odstranjuje bolove u leđima zahvaljujući stimulaciji i jačanju dubinskih mišića
  • velik izbor načina primjene
  • individualan pristup putem vježbanja s osobnim trenerom
  • individualan način i intenzitet treniranja: svi mišići ili određene grupe mišića
  • redukcija celulita
  • relax program
  • pogodan za rehabilitaciju kod slabije pokretljivosti, ozljeda, nakon operacija

Više info: www.speedtraining.hr

Individualan pristup

Trener Domagoj otkrio nam je kako mnogi na prvi trening dođu sumnjičavi i kada prvi put obuku prsluk s elektrodama često ga pitaju da li ih on to spaja na printer.

'Iako su na početku sumnjičavi, klijenti se vrlo brzo opuste  i daju sve od sebe na treningu. Svima se sviđa individualan pristup, intimna atmosfera, rad jedan na jedan s trenerom, a sam trening im je ugodan, neki ga opisuju kao lagano škakljanje.

'Treningom obuhvatimo sve mišiće, prođemo kompletnu muskulaturu. Cijelo vrijeme treninga osluškujem klijenta, te prema njegovim mogućnostima pojačavam i smanjujem intenzitet na pojedinim mišičnim skupinama'.

Također, na treningu možemo raditi rehabilitaciju sportske ozljede ili ublažiti bolove u leđima.

'Za one koji žele izgubiti kilograme, Speedtraining preporučam jednom do dva puta tjedno u kombinaciji s vožnjom bicikla, plivanjem ili trčanjem', kaže Domagoj.

Iskustvo klijentice

Željka (30) u Speedtraining studio dolazi već tri mjeseca, a brzi i učinkoviti treninzi joj odgovaraju zbog nedostatka vremena.

'Kako puno radim, imam vrlo malo vremena za vježbanje, a za speedtraining sam se odlučila jer uskoro dolazi ljeto pa želim formirati i oblikovati trbušne mišiće'.

'Tijekom tri mjeseca treninga rezultati na mom tijelu su vidljivi: definirali su mi se gornji i kosi trbušni mišići, podigla mi se stražnjica, općenito imam više snage i izdržljivija sam', ispričala je Željka.

Intenzivni treninzi za bolje raspoloženje

'Treninzi su vrlo intenzivni, pojačani učinkom elektroimpulsa, a najviše mi se sviđa individualan pristup, radim sama s osobnim trenerom i to što u vrlo kratkom vremenu odradim kvalitetan trening. Također, nakon vježbanja osjećam val pozitivne energije i dobrog raspoloženja cijeli dan', ispričala je Željka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.