Pureći ražnjići s povrćem

Pureći ražnjići s povrćem

Recept za pureće ražnjiće s povrćem izabrali smo za posljednji recept ove sezone

Melita Bačinić iz Zadra poslala nam je recept za pureće ražnjiće s grillanim povrćem i kuhanim krumpirom kojeg je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Izabrali smo svih deset recepata u proljetnoj sezoni kuhanja i uskoro ćeš moći glasovati za recept i kuharicu proljeća!

Sastojci:

  • pureći file
  • paprika
  • tikvice
  • krumpir
  • ljubičasti luk
  • zobeno vrhnje
  • peršin
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Napravi ražnjiće od purećeg filea, komadića paprike i tikvice. Posoli, popapri i stavi malo maslinovog ulja. Peci na grillu nekoliko minuta sa svake strane dok meso ne dobije zlaćanu boju.
  2. Krumpir kuhan u kori izreži na kolutiće, začini solju, paprom, maslinovim uljem i ljubičastim lukom.
  3. Zobeno vrhnje začini, također solju, paprom, s dosta peršina sitno nasjeckanog i malo limunovog soka. Umakom prelij krumpir salatu.
  4. Uz to posluži i pečene tikvice na tanko narezane ploške i malo svježe paprike. Na kraju sve skupa još malo zalij maslinovim uljem.

Dobar tek!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Melita na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

Uskoro počinje glasovanje za kuharicu proljeća!

  • Trenutno nema komentara