Melita B. u izboru za kuharicu proljeća

Melita B. u izboru za kuharicu proljeća
Datum objave:
09. 06. 2011.
Autor:
Ana Kirin

Melita iz Zadra posljednja je ušla u izbor za kuharicu proljeća

Melita Bačinić iz Zadra postala je kuharica tjedna sa svojim purećim ražnjićima s paprikom i tikvicama te tako ušla u izbor za kuharicu proljeća. Tržnicu, kaže, ne posjećuje tako često, ali samo zato što većinu voća i povrća dobiva iz vrtova svoje obitelji koja živi na otoku Ugljanu

Isprobaj Melitin recept za pureće ražnjiće s tikvicama i paprikom!

Melita ima 29 godina i iako je inače s otoka Ugljana, trenutno sa suprugom i kćeri Aurorom živi u Zadru i uživa u pripremi hrane za njih:

''Za kuhanje sam se počela zanimati nakon srednje škole. Najprije zato što sam morala, a tek kasnije se to pretvorilo u nešto što stvarno obožavam. Imam hrpu kuharica i radujem se svakoj sljedećoj!

Posebno volim raditi kolače i rođendanske torte, ali isto tako i isprobavati nove namirnice i začine. Imam curicu od 6 godina i većinu slobodnog vremena provodimo zajedno. Kad je lijepo vrijeme obično su to šetnje gradom i obližnjim plažama, igre u parku... dok zimi dosta vremena provodimo u kuhinji i to obično u pravljenju kolača, što je njoj jako zanimljivo.'' kaže Melita.

Na Melitinom tanjuru sve je domaće

Na Ugljanu s kojeg potječe, bake imaju svoje vrtove u kojima sade razno voće i povrće, a prave i vlastito maslinovo ulje:

''Tržnicu ne posjećujemo tako često jer od obitelji s otoka dobivamo većinu voća i povrća koje kuhamo. Imaju i dosta maslinika tako da imamo i domaće maslinovo ulje i uglavnom koristimo samo njega.

Suprug i djedovi vole ići na ribanje pa barem 2 do 3 puta tjedno jedemo svježu ribu. Najčešće je spremam na lešo dok je svježa, iako se sad, kad je toplije vrijeme, često nađe i na gradelama.

Sad već ima dosta tikvica i paprika i zato sam se odlučila za ovaj recept. Sve namirnice na tanjuru, osim mesa, iz maminog su vrta! Inače su paprike, tikvice i krastavci moje omiljeno povrće, tako da su sad svaki dan na meniju u svim mogućim kombinacijama'', rekla je Melita.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Melita je na dar dobila poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Također ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

  • Trenutno nema komentara