Tikvice punjene kvinojom i povrćem

Tikvice punjene kvinojom i povrćem

Isprobaj recept tjedna - tikvice punjene kvinojom i povrćem

Melita Juratek Cipek iz Zagreba postala je naša kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za tikvice punjene kvinojom i povrćem, te se natječe za kuharicu ljeta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati osvježavajuće nagrade, pošalji nam svoj zdravi i lagani ljetni recept i fotografiju gotovog jela

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj i osvježi se u ritmu ljeta"!

Sastojci za dvije osobe:

  • 2 tikvice, 2 mlada luka, 2 mrkvice
  • 1 režanj češnjaka
  • 5 žlica kuhane kvinoje
  • 8 cherry rajčice
  • dimljeni tofu
  • klice kresa
  • sojin umak shoyu
  • malo soli i maslinovog ulja

Priprema:

  1. oprati i izdubiti tikvice i premazati maslinovim uljem izvana i iznutra
  2. staviti u pećnicu na 175' na cca 20 minuta
  3. u woku na maslinovom ulju prepržiti nasjeckano bijelo od mladog luka
  4. dodati mrkvice narezane na štapiće i 3 žlice sojinog umaka
  5. nakon minutu dodati češanj češnjaka, po potrebi dodati vode i soli
  6. kad češnjak zamiriši dodati 5 žlica kuhane kvinoje, promiješati
  7. ugasiti plamen i dodati na polovice nasjeckane cherry rajčice i nasjeckano zeleno od mladog luka, promiješati
  8. izvaditi tikvice iz pećnice i napuniti ih smjesom
  9. zapeći u pećnici 5 minuta 
  10. izvaditi van i posuti naribanim dimljenim tofuom i posipati klicama od krijesa

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Melita će dobiti osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice. Proizvodi Jamnice, u kojima će uživati kuharica tjedna, uvijek su savršena pratnja dobroj hrani. Zbog svog sastava bogatog mineralima, gazirana prirodna mineralna voda Jamnica upotpunjuje svaki obrok, a zbog blagotvornog učinka na probavu unosi ravnotežu u našu prehranu bez unosa dodatnih kalorija.

Uz to, Melita je dobila na dar i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

  • Trenutno nema komentara