Hrana 22. rujna 2011.

Salata od pečenih paprika

Salata-Paprika-Rog
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako tražiš prilog za svoje glavno jelo, probaj Marinelin recept za salatu od rog paprika. Ovo tradicionalno jelo priprema se u svega nekoliko koraka, a idealno je za ranu jesen. Mali savjet - za bolji okus salati od paprika obilato dodaj maslinovo ulje!

Polako odlazi ljeto i spremaju se zimnice. Ovo je doba kada kuća miriše po pečenim paprikama, šalši od pomidora i marmeladama od šljiva i smokvi. I ovo je vrijeme čarobno na svoj način.

Salata od pečenih rog paprika jelo je koje nosi okus djetinjstva. Ovu tradicionalnu salatu pripremam već dugi niz godina, a recept nije ništa revolucionarno niti novo - slične inačice vjerojatno je spremala i tvoja mama i baka.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 kg crvenih rog paprika
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • peršin
  • sitna sol

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti salatu od pečenih rog paprika.

Priprema s guštom

  1. Paprike operi. Raspolovi, očisti od koštica.
  2. Na lim za pečenje stavi papir za pečenje i lagano ga naulji maslinovim uljem.
  3. Poslaži ih tako da im je kožica okrenuta prema gore.
  4. Peci ih oko sat vremena na 130 stupnjeva bez ventilatora (ovisno o veličini paprika i tvojoj pećnici) sve dok potpuno ne omekšaju. Ako nisi sigurna možeš ih probati probosti vilicom, kad prođu kroz papriku bez otpora gotove su.
  5. Izvadi paprike u veću posudu i pokrij ih poklopcem da malo odstoje i ohlade se.
  6. Zatim pažljivo uz pomoć noža skini kožicu s paprika.
  7. Oguljene paprike razreži na pola i dodaj im jedan češanj sitno nasjeckanog češnjaka i žličicu nasjeckanog svježeg peršina. Promiješaj.
  8. Zatim dodaj obilato maslinovog ulja (dovoljno da prekrije paprike) te dvije žlice aceta balsamica.
  9. Promiješaj, a zatim pažljivo posoli na kraju.
  10. Ostavi da se mariniraju neko vrijeme, a zatim ih posluži kao prilog. Jednostavno, zar ne?

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      kaledonija

      šta se ni koštice ne očiste kada se cijele peku?

    • Default avatar -
      magdalena_24

      mmmmmljac! obožavam papriku na sve moguće načine :D

    • Default avatar -
      Marinaaa

      probajte u marinadu za paprike dodati malu žlicu nekog svijetlog meda... paprike poprime potpuno novi okus :) savršeno je :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.