Hrana 19. rujna 2011.

Coco Juice za pametnu hidraciju

Coco-Juice1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S dolaskom hladnijeg vremena koža gubi sjaj i izgleda umorno, manjak sunca uzrokuje depresiju, a sve su češće viroze. Kako bi očuvala zdravlje organizma pobrini se da uvijek unosiš dovoljno tekućine. Za pametnu hidraciju biraj Coco Juice, sok mladog kokosovog ploda koji obiluje vitaminima, mineralima i aminokiselinama te čuva organizam izvana i iznutra. Coco Juice dolazi u tri okusa, a sada je dostupan i u novoj 0,33 l PET ambalaži

Utjecaj hladnog vremena na kožu

Dolazak hladnijeg vremena hidraciju organizma stavlja u drugi plan. Većina ljudi smatra da je isključivo tijekom ljetnih mjeseci potrebno povećati unos tekućine zbog pojačanog znojenja. A što se događa zimi?

Tijekom zime gotovo si u jednakoj mjeri izložena toplini, samo iz nezdravih izvora. Suhi zrak koji se koncentrira zbog raznih vrsta grijanja (plinsko, centralno, upuhivanje toplog zraka) vrlo brzo ostavlja vidljive posljedice na zdravlje tvog organizma, kao i vanjski izgled.

Viroze, prehlade ili gripa brzo se šire uredskim i javnim prostorima, koža lica je umorna i bez sjaja dok se koža tijela peruta, a nokti i kosa su lomljivi. "Nuspojava" jesenskog vremena je kronični umor, a nedostatak sunca vodi do depresije.

Pametna hidracija

Kako bi ove jeseni i zime izbjegla dobro poznate fizičke i psihičke simptome, predlažemo ti da više pozornosti obratiš na pravilnu hidraciju svog organizma.

Više od 60 posto čovjekovog organizma čini tekućina koja je neophodna za vitalne životne funkcije. Upravo iz tog razloga od iznimne je važnosti organizmu osigurati kvalitetnu obnovu tekućine svakoga dana.

Nova istraživanja su pokazala kako pametna hidracija započinje ujutro. Organizam se tada najbrže čisti od otrovnih tvari nakon obnove koja se događa tijekom noći i sna. Iz tog razloga, tijelu je tijekom jutra potrebna kvalitetna hidracija kako bi se potaknula izmjena tvari, odnosno izlučivanje toksina.

Voda ili kokosova "voda"?

Stručnjaci smatraju da je voda najzdraviji napitak. Ipak, uvijek se postavlja pitanje koliko je vode potrebno da se tijelo pravilno hidrira, a sve se više pojavljuju negativne posljedice "predoziranja", odnosno "trovanja vodom". Što u tom slučaju piti i koji je stvarno najzdraviji napitak za čovjeka, a da nije majčino mlijeko?

Dr. Martins tijekom svog petogodišnjeg istraživanja tražio je odgovor na ovo pitanje i otkrio blagodati kokosovog soka, tekućine koja ispunjava plod mladog, zelenog kokosa. Ta tekućina jedina je u prirodi, uz vodu, spremna za trenutnu konzumaciju. Iz svih ostalih plodova voća i povrća sok se dobiva mehaničkim postupkom - cijeđenjem i prešanjem.

Plod kokosa dovoljno je otvoriti, a da iz njega počne teći bistra tekućina, visokovrijednog nutritivnog sastava i blagotvornog djelovanja na ljudski organizam.

Sok mladog, zelenog kokosa osvježavajućeg je blagog okusa, bogat je vitaminima, mineralima i aminokiselinama, a siromašan mastima i kalorijama te je odličan diuretik. Jedan plod sadrži oko pola litre vode, odnosno soka, što je optimalna mjera za kvalitetnu hidraciju.

Nutricionistička istraživanja pokazala su kako pola litre kokosovog soka odgovara učinkovitosti 15 izotoničnih napitaka od pola litre. Zbog svog jedinstvenog sastava koji je gotovo identičan sastavu naših tjelesnih tekućina (plazme), kokosov se sok smatra idealnim napitkom za uravnoteženu, pametnu hidraciju organizma u svako doba dana, ponajprije tijekom jutra. Stoga je odgovor logičan – prioritet u kvalitetnoj hidraciji ima voda, ali kokosova "voda".

Očisti organizam "iznutra"

Prevencija kroničnih bolesti, detoksikacija, čišćenje mokraćnih kanala i mjehura, pomoć kod glavobolja, niskog tlaka, usporene probave i loše koncentracije može se postići pravilnom hidracijom organizma u jutarnjim satima. Tonus i vitalnost kože i očuvanje mladenačkog izgleda također ovise o pravilnoj hidraciji.

Sok mladog, zelenog kokosa iz ekološkog uzgoja idealna je zdrava navika jer osim što izvrsno osvježava, održava tvoj organizam vitalnim, baš kao što enzim kinetin čuva svježinu svog kokosa tijekom cijele godine.

Nova ambalaža

Dr. Martins Coco Juice sadrži djevičanski sok mladog, zelenog kokosa uzgojenog po biodinamičkim načelima bez dodatka konzervansa i aditiva. Preporuča se svim generacijama, a najviše djeci, jer je izuzetno bogat kalijem i kalcijem, elementima nužnim za rast i razvoj.

Jednako tako preporuča se svima koji su pod povećanim mentalnim ili fizičkim naporom, poput rekreativaca i profesionalnih sportaša. S punim pravom može nositi i naziv "beauty drink" jer čuva mladost, zdravlje i vitalnost organizma.

Sok mladog, zelenog kokosa iz ekološkog uzgoja idealna je zdrava navika za svaku prigodu i svako doba godine. Coco Juice je trenutno dostupan u tri okusa – 100 posto sok kokosa, s dodatkom soka acerole i ananasa, te s dodatkom banane i limuna, a od 15. rujna na tržištu je dostupan i u atraktivnoj 0,33 l PET ambalaži.

Dr. Martins Coco Juice potraži u bio&bio trgovinama te svim većim maloprodajnim mrežama, poput dm-a, Konzuma, Bille i Plodina.

Više informacija o Dr. Martins Coco Juiceu svakodnevno možeš pronaći na Facebook stranici Coco Juice Hrvatska. 

Više info na www.dr-martins.at

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.