Dijeta 23. rujna 2011.

Cameron Diaz mršavi uz obilan doručak

Cameron-1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obavezan doručak tajna je dobrog izgleda glumice Cameron Diaz. Zahvaljujući hranjivom i obilnom prvom obroku dana, zvijezda filma "Zločesta učiteljica" ima dovoljno energije za obavljanje dnevnih obveza i vježbanje, a jak doručak jamstvo je za slabiji osjećaj gladi tijekom dana

U pogledu vitkosti i forme Cameron Diaz je jedan od uzora ženama širom svijeta. Otkako se 1994. godine pojavila u komediji Maska čini se kao da je za nju vrijeme stalo i malo tko bi pogodio da je nedavno napunila 39 godina.

U svim je filmovima od tada pokazala tijelo i kondiciju žene koja marljivo vježba i pažljivo se hrani. Ni njen posljednji film, "Zločesta učiteljica", nije iznimka. Svojim je izgledom opet ponukala kolumniste da analiziraju njenu vježbačku rutinu i prehranu.

Temelj se polaže ujutro

Glumica ističe da provodi dijetu bogatu bjelančevinama, a siromašnu škrobom i ugljikohidratima. Ništa od vegetarijanstva, a kamoli veganstva. Njena dijeta obično uključuje meso, morske plodove, jaja, mliječne proizvode, sjemenke i orašaste plodove.

Voće i povrće nisu zabranjeni, jer sadrže "zdrave", složene ugljikohidrate.

Cameron kaže kako joj je doručak glavni i najobilniji obrok, jer ju opskrbljuje s dovoljno energije za sportske aktivnosti u nastavku dana. Obilan prvi dnevni obrok nije samo temelj za dobro podnošenje napora, već i prikladna mjera za održavanje vitkosti.

Istraživanja pokazuju kako je jak doručak jamstvo za slabiji osjećaj gladi tijekom dana te, posljedično, za ukupno manji unos kalorija.

Sportski način života

Poznato je da Cameron vježba tri do pet puta tjedno, iz dana u dan izmjenjujući tri tipa vježbi - vježbe za srce (kardio-trening), vježbe snage i pilates. Nakon svaka dva dana zahtjevnih vježbi, slijedi jedan dan manje intenzivnih napora, posvećen pilatesu.

Kardio-trening obično obuhvaća trčanje s povremenim sprintovima ili uspinjanjem, a vježbe snage izvode se na raznolikim spravama, namijenjenih aktivaciji  mišićnih grupa. Alternativno, samo tijelo može se upregnuti u trening snage putem sklekova, čučnjeva, trbušnjaka i drugog.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar hippoxx
      hippoxx

      doručak je najbitniji ali ja ga nemam,pošto ga prespavam :p

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.