Hrana 05. listopada 2011.

Klikom do zdravog doručka

M3
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jutarnji obrok izvrstan je nutricionistički početak dana jer tako razvijaš pozitivan odnos prema svom tijelu i zdravlju. Mercatorova bogata ponuda obiluje proizvodima za svakodnevnu pripremu hranjivog i ukusnog doručka, a uz Mercatorovu internet trgovinu brže i jednostavnije možeš doći do željenih proizvoda, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu

Znanstvenici ističu kako doručak mora sadržavati visoko kvalitetne bjelančevine koje će svakodnevno opskrbljivati tvoj organizam potrebnim hranjivim sastojcima. Istovremeno, istraživanja pokazuju kako nedostatak kvalitetnog doručka dovodi do slabljenja koncentracije i općenitog pada učinkovitosti tijekom dana te lošijeg suočavanja s problemima.

Ako svaki dan doručkuješ svom tijelu omogućavaš bolji unos vitamina, minerala i vlakana nego osobe koje izbjegavaju jutarnji obrok.

Savjeti za zdrav doručak najmlađih

Jutarnji obrok izvrstan je nutricionistički početak dana, a Mercatorova bogata ponuda obiluje proizvodima uz koje ćeš pripremiti ukusan i hranjiv doručak.

Kako bi svojoj djeci priuštila zdrav doručak, pročitaj sljedeće savjete:

  1. Ne pretjeruj s davanjem slatkiša djetetu, ali ne trebaš ni bježati od toga. Nakon što dobro doručkujete, zasladi mu početak dana omiljenom čokoladicom trgovačke marke Mercator.
  2. Doručak neka bude hranjiv i obilan, osobito ako je dijete izbirljivo u hrani, pa nisi sigurna hoće li i koliko pojesti u školi ili vrtiću.
  3. Žitne pahuljice i cornflakes također su dobar početak dana: bogate su vlaknima i vitaminima. Dodaš li im i orašaste plodove ili sušeno voće, dobit ćeš visokovrijedan obrok.
  4. Neka dijete započne dan čašom soka punom vitamina. Osam čaša tekućine dnevno bio bi idealan unos dnevne tekućine.
  5. Doručak je bitan jer pokreće metabolizam ujutro, osigurava potrebnu energiju za mozak što dovodi do bolje koncentracije i kreativnosti.
  6. Kako bi dijete potaknula da zdravo jede, a time i bolje uči, možeš ga zainteresirati za zajedničku pripremu i ukrasiti stol lijepim dekorativnim šalicama, zdjelicama i salvetama.
  7. Uzmi dovoljno vremena - ne žuri, neka ti doručak postane obiteljsko jutarnje druženje. Tako će djeca prvi dnevni obrok shvatiti kao važan trenutak u danu.

Mliječni proizvodi za zdrav rast

Prema preporukama stručnjaka za zdravu prehranu, mlijeko i mliječni proizvodi trebali bi biti na tvom jelovniku dva do četiri puta dnevno. Djeca mlijekom unose bjelančevine, kalcij, vitamine A, B i D te magnezij i kalij koji su važni za rast, imunitet i živčani sustav, a istovremeno sprječavaju osteoporozu u kasnijim godinama.

Vrlo bogata ponuda mlijeka i mliječnih proizvoda u Mercatorovim prodavaonicama zadovoljit će sve ukuse.

Mercator internet trgovina

Praktičnost, mogućnost 24-satne kupovine iz vlastitog doma, dostava do vrata i posebne promotivne akcije samo su neke od prednosti internet trgovine. Upravo zato sve više osoba mijenja svoje dosadašnje navike i okreće se ovom najjednostavnijem i najbržem načinu kupovanja.

Prateći svjetske trendove, Mercator je svoju internet trgovinu pokrenuo 2007. godine te je od tada redovito unaprjeđuje.

Način kupovine je lak i idealan je za sve one kojima svakodnevne privatne i poslovne obaveze ne ostavljaju mnogo vremena za šetnju trgovinama.

Mercatorova internet trgovina za sada pokriva Zagreb i širu okolicu, a trenutno je u ponudi oko 11.000 artikala.

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Prilikom naručivanja, odnosno kreiranja narudžbe možeš upisati (naznačiti) želiš li zamjenski proizvod ili ne u slučaju kada naručenoga proizvoda nema na zalihama.

Ostvari pravo na bodove

U slučaju da Mercator nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će te telefonom ili e-mailom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda dok će svi ostali naručeni proizvodi biti isporučeni.

Cijena dostave ovisi o zoni dostave i vrijednosti naručene robe te uključuje prikupljanje naručenih proizvoda, pakiranje i dostavu u urede ili domove.

Također, kao i uobičajenim načinom kupovine i internet trgovinom ostvaruješ pravo na bonitetne bodove na kartici Mercator Pika koje možeš iskoristiti prilikom plaćanja.

Svakoga tjedna mijenja se ponuda robe po povoljnijim cijenama što će, uz činjenicu da internet kupovina štedi vrijeme zaposlenim ljudima, potaknuti nove korisnike da se okušaju u ovom načinu kupovine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.