Bakini kolači s nugatom

Bakini kolači s nugatom

Miris cimeta i klinčića u Kotanyi mješavini začina vratit će te u djetinjstvo

Ako tražiš inspiraciju za brzi domaći desert, probaj bakine kolače s nugatom. Poseban okus kolačima daje Kotanyi mješavina začina za kolače s mirisom cimeta i klinčića, a uz ovu mješavinu začina možeš se upustiti i u pripremu kompota

Domaći kolači pripremljeni po receptima naših baka, uvijek te vraćaju u dane djetinjstva. Miris cimeta i klinčića u Kotanyi mješavini začina za bakine kolače podsjećaju na blagdane i obiteljska okupljanja. Uz ovu mješavinu začina možeš uživati u pripremi svih vrsta keksa, kolača i kompota. 

Sastojci (za 1 kalup)

  • 150 g maslaca
  • sok i ribana korica 1 limuna
  • 100 g šećera u prahu
  • šest žumanjaka
  • vrećica Kotanyi mješavine Bakinih kolača
  • 150 g mljevenih badema
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 80 g kristalnog šećera
  • 100 g gotove nugat smjese ili namaza od lješnjaka

Priprema

  1. Pjenasto izmiješaj maslac s limunovim sokom, ribanom koricom limuna i Kotanyi mješavinom začina za bakine kolače. 
  2. Postepeno dodaj šećer u prahu i žumanjke, te bademe i lješnjake.
  3. Napravi snijeg od bjelanjaka i pred kraj dodaj kristalni šećer te umiješaj u smjesu.
  4. Tijesto stavi u kalup za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 40 do 45 minuta. Ostavi da se ohladi.
  5. Ugrij nugat smjesu te je rasporedi po kolaču.

Savjet više

Na topli nugat stavi nasjeckane pistacije.

  • tajchislava
    15. 10. 2012. u 10:03
    ova slika baš nema veze sa receptom