Orhideja se natječe za kuharicu jeseni

Orhideja se natječe za kuharicu jeseni
stranica OD

Orhideja je postala kuharica tjedna sa receptom za quiche od špinata i leće

Orhideja Skale iz Karlovca poslala nam je svoj recept za quiche od špinata, leće i shiitake gljiva kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu jeseni

Isprobaj Orhidejin recept za quiche od špinata, leće i shiitake gljiva ili pripremi svoj vlastiti zdravi jesenski obrok, uključi se u akciju "Kuhaj u ritmu jeseni!" i osvoji vrijedne nagrade.

Sezonske namirnice su dostupnije i ukusnije

Orhideja Skale je 26-godišnja pravnica iz Karlovca. U slobodno vrijeme rado igra društvene igre poput Pictionaryja i Scrabblea, često putuje te volontira, skuplja kuharice, prati gastro blogove, posebice domaće i uživa u isprobavanju novih okusa.

'Kad sam počela kuhati na dnevnoj bazi shvatila sam da su sezonske namirnice dostupnije, jeftinije, i ukusnije. Volim kupovati direktno od proizvođača. Mislim da je to i poštenije jer je proizvođač taj koji je doista riskirao i uložio svoj trud', govori Orhideja. 

'Vjerujem da treba poštivati prirodu, njene cikluse i prihvatiti da svako godišnje doba nosi neko gastronomsko uzbuđenje. Kad se namirnica tek pojavi na tržnici – prve trešnje, prvi kesteni – to je senzacija', dodaje.

Tjedni plan kuhanja za zdraviju prehranu

U jesen Orhideja rado kuha variva te peče pite i omlete. 'Volim gljive, kupus, radič, zeleno povrće. Namirnica koja me ove jeseni ''zatekla'' su jabuke – dobila sam na poklon cijelu kašetu i bila sam na sto muka što s njima. Na kraju sam otkrila – savršene su za kolače', govori Orhideja.

Kako bi njena prehrana bila zdravija, Orhideja koristi tjedni plan kuhanja. Jelovnik je uravnotežen, nikad nije u žurbi niti bez ideje, a ništa se ne baca jer prvo planski troši namirnice koje su kvarljive. 'Riba je obavezna barem jednom tjedno. Koristim integralnu tjesteninu, brašno i šećer, a u kući uvijek ima voća', objašnjava Orhideja svoju prehranu na tjednoj bazi. 

'Od najdražih namirnica izdvojila bih čili – njega stalno koristim, a našla sam recept gdje ide i na sladoled', govori Orhideja koja je quiche od špinata, leće i shiitake gljiva napravila iz želje za spajanjem zanimljivih namirnica.

'Ekološku leću sam kupila na jednom sajmu zdrave hrane te sam dodala ljekovite shiitake gljive i svježi špinat. Spoj je ukusan i zdrav - rado ću ga ponoviti!', kaže Orhideja. 

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Orhideja na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

  • Trenutno nema komentara