Zdravlje 08. prosinca 2011.

Upoznaj svijet homeopatske medicine

H5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi proširila znanje o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvori ilustrirani priručnik "Homeopatijom do zdravlja", koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac

Što pruža homeopatska medicina?

Možeš li zamisliti lijek koji će ti pomoći, a da pritom neće izazvati nuspojave, da nakon njegove primjene neće biti kontraindikacija ni interakcije s drugim lijekovima? Ili lijek koji je određen sukladno tvojim tegobama, dakle individualiziranom terapijom? Zanima te možeš li vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam (na fizičke, emocionalne i mentalne tegobe)? Takav bismo lijek mogli nazvati idealnim.

Već 200 godina homeopatska medicina pruža upravo takve mogućnosti. Kako bi proširila znanje o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvori ilustrirani priručnik "Homeopatijom do zdravlja", koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac.

Autor je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar, priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući.

Lijek za razne bolesti

Nakon uvoda, u kojem ćeš saznati više o osnovama homeopatskog liječenja, slijede poglavlja po organskim sustavima i disfunkcijama. Detaljno su obrađene teme koje se odnose na bolesti i stanja srca i krvnih žila, spolnosti i plodnosti, alergija, dišnog, probavnog i mokraćnog sustava, sustava za kretanje, kože, kose i noktiju, očiju, usta, uha, grla i nosa, mozga i živčanog sustava, duševnog aspekta ličnosti, infekcija, dječjih bolesti i hormonalnih poremećaja.

Na kraju knjige u dodatku obrađene su praktične teme koje se odnose na primjenu homeopatije na godišnjem odmoru, u sportu, pri trudnoći i porođaju te kod bolesnika koji su podvrgnuti kemoterapiji ili radioterapiji. Slijedi pregled kombiniranih homeopatskih lijekova koji su dostupni u našim ljekarnama, a koji se mogu primijeniti kao prva pomoć kod samostalnog liječenja nekih zdravstvenih tegoba. Napokon, autor predlaže prikladnu kućnu homeopatsku ljekarnu koja omogućuje kvalitetno liječenje različitih bolesti.

Proširi svoje znanje!

Knjiga je napisana na 243 stranice i obrađuje 132 različite bolesti ili stanja kod kojih se može primijeniti homeopatsko liječenje. Kod svake bolesti autor objašnjava o čemu se radi, potom ukratko opisuje klasično liječenje te detaljno homeopatsko liječenje. Pri tome navodi homeopatske remedije koje se mogu koristiti kod liječenja te uz svaku specifičnosti za primjenu upravo tog lijeka. Na taj način je spomenuto 165 homeopatskih remedija čiji abecedni popis uz indikacije se nalazi na kraju knjige.

Ovaj priručnik koristan je sastavni dio kućne knjižnice koji omogućuje bolje razumijevanje bolesti i način homeopatskog liječenja.

Rezultati nagradne igre

U nagradnoj igri koja je trajala od 8. do 14. prosinca, tri najsretnije registrirane korisnice koje su osvojile knjigu "Homeopatijom do zdravlja", ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju u kući, su: Kristina Mastelić, Maja Dubić Theilig i Barbara Petrović.

Više info na: www.ljevak.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar dubicm
      dubicm

      Hvala Vam;))

    • Avatar nasmijana
      nasmijana

      savršeno :-)))) Sretno svima!!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.