Hrana 06. ožujka 2012.

Kristina se natječe za kuharicu zime

Kristina
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kristina Grofelnik iz Pregrade poslala nam je recept za zdrave zalogaje s palentom i povrćem kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime  

Isprobaj Kristinin recept za zdrave zalogaje s palentom i povrćem, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!

Zdravo je jako ukusno!

Kristina ima 17 godina i ide u treći razred opće gimnazije u Pregradi. U slobodno vrijeme proučava kuharice i iskušava razna jela, a u budućnosti se vidi kao nutricionist ili kuhar.

Kristinini najdraži recepti su makrobiotički, a najradije kuha glavna jela i deserte jer želi svojim roditeljima i obitelji pokazati da i zdrava jela mogu biti ukusna!

'Važnost kuhanja u skladu s godišnjim dobima otkrila sam tijekom terapije kod bioenergičarke koja se bavi makrobiotikom. Ona mi je objasnila koje dobrobiti mom organizmu donosi prehrana u skladu sa sezonom. Od tada nastojim svoj jelovnik obogatiti sezonskim namirnicama i pripremati ih na način koji odgovara mom tijelu', kaže Kristina.

Makrobiotika je moja nova inspiracija

Kuharica tjedna zimi najradije priprema jela zapečena u pećnici. 'Obožavam palentu na sve načine, okruglice od kus kusa u umaku od gljiva, tjesteninu zapečenu sa sirom i špinatom, a u zadnje vrijeme sve više koristim rogač. Čini mi se idealnom zamjenom za čokoladu, a najdraži mi je u grizu', govori Kristina i dodaje kako joj ipak zimi najviše odgovaraju variva.

S obzirom da se tek upoznaje s makrobiotikom, Kristina još ne planira sama cijeli jelovnik već se oslanja na makrobiotičke kuharice. No, ponekad, kad ima zanimljivu ideju, odmah ju pretvara u ukusno jelo u kojem kasnije uživa.

'Najdraže namirnice su mi špinat, dimljeni tofu, svježi sir, rajčice, grah, slanutak i sve žitarice. Volim povrće i voće, a nova jela ću rado probati', priča Kristina koja je zdrave zalogaje s palentom i povrćem pripremila brzo i jednostavno.

'Jednu večer nakon učenja, nisam mogla spremati zahtjevno jelo, a strašno sam htjela nešto poput pizze. Shvatila sam da uopće ne trebam mijesiti tijesto i čekati. Jednostavno sam uzela svoje najdraže jelo i napravila podlogu, a povrće uvijek imam pri ruci!', ističe Kristina.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Krstina je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Kristinu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Kristini daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.