Psiha i seks 19. ožujka 2012.

Proljeće nam vraća dobro raspoloženje!

Barbara-Nola-2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Opet je nastupilo svima drago doba godine: sunca je sve više, temperature su se upristojile i debeli puloveri su gurnuti dublje u ormar. Vježbanje u zatvorenom prostoru sve više ustupa mjesto vježbanju na zraku, a mi smo nekako puni energije i dobrog raspoloženja. Kako uživa u proljetnim aktivnostima ispričala nam je glumica Barbara Nola

Vježbaj u društvu

Ako si zimu provela pasivno nije realno planirati pola sata kardio vježbi šest dana tjedno. Takav plan bi ti se vjerojatno izjalovio pa bi zbog razočaranja možda odustala od daljnjeg vježbanja. Radije napravi realističan raspored i prilagođavaj ga ovisno o napretku svoje kondicije. Opremi se prikladnom odjećom i obućom, napravi raspored i drži se uputa liječnika i trenera.

Da bi se lakše motivirala za sportske aktivnosti udruži se s istomišljenicima. Vjerojatnije je da ćeš se izvući iz kuće ako si se s nekim dogovorila. Nađi nekoga sa sličnim interesima i ciljevima u pogledu vježbanja. I sa sličnom formom, da ne bi jedno od vas bolno zaostajalo.

Vježbanje u društvu disciplinirat će sve članove ekipe i unijeti u aktivnost dozu zabave i natjecateljskog duha. Vježbanje će ti podići raspoloženje, poboljšati formu, povećati zanimanje za seks i učiniti te privlačnijom okolini - i samoj sebi.

Više sunca, više D vitamina

Dužim boravkom izvan kuće upijat ćeš više sunca, što znači više vitamina D, ali i opasnosti od ultraljubičastih zraka. Namaži otkrivene dijelove kože losionom s minimalnim faktorom 15. Nemoj preskočiti vrat i područje iza uha.

Smanji rizik od iscrpljenosti i grčeva tako što ćeš piti dvije litre tekućine dnevno, a najbolje izvorske vode, lagano mineralizirane vode ili minimalno zaslađenih čajeva. Nakon treninga nadoknadi izgubljenu tekućinu obilnim gutljajima.

U novu proljetnu sezonu uđi s novim tenisicama. Većina modela traju 450-600 kilometara, a ako se u njima krećeš i izvan sportskih terena i to se računa u kilometražu.

Proljeće možeš iskoristiti i za usvajanje nekih novih znanja i vještina, a zanimljiv prijedlog pogledaj na portalu pametnakuna.hr

Komentar Barbare Nole

Glumica Barbara Nola, koju trenutno gledamo u seriji ''Larin izbor'' otkrila nam je kako je jedva dočekala dolazak proljeća, a svaki slobodni sunčani dan provodi u aktivnostima i vježbanju na otvorenom.

'Obožavam toplo vrijeme, pa sam jedva dočekala dolazak proljeća, jer odmah imam više volje i energije za sve aktivnosti. Trčim sa psom po Ribnjaku, često vozim bicikl, idem u šetnje u prirodu, planiram putovanja sa kćerkom.

'Kada dođe proljeće, čak mi je lakše obavljati i kućanske poslove i obično iskoristim lijepo vrijeme kao motivaciju da obavim sve što sam tijekom zime odgađala. Također, u sezoni lijepog vremena veselim se organizaciji obiteljskih rođendana i proslava. Što se mene tiče, zima bi mogla i ne postojati', rekla nam je Barbara Nola.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.