Kolač od špinata i koprive

Kolač od špinata i koprive

Isprobaj novi recept tjedna - kolač od špinata i koprive

Mirela Šundov iz Splita poslala nam je svoj recept za kolač od špinata i koprive kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 2 crvene svježe paprike
  • 1 jaje
  • 1⁄2 šalice integralnog brašna
  • 1⁄2 praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1⁄3 šalice mlijeka
  • 1⁄4 šalice maslinovog ulja
  • 300 g špinata
  • 300 g koprive
  • sol, papar

Priprema:

  1. Koprivu i špinat kratko blanširaj. Što ih kraće držiš u vrućoj vodi, više će se zadržati vrijedni sastojci. Dobro procijedi (rukama, kako ne bi ostalo vode), ohladi i nareži na sitno.
  2. Na maslinovom ulju prodinstaj sitno sjeckani luk, dodaj crvenu papriku narezanu na sitne kockice i stavi na stranu da se malo ohladi.
  3. U zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Dodaj mlijeko i maslinovo ulje. Sve promiješaj i dodaj špinat, koprivu, luk i papriku. Dobro izmiješaj te peci u manjem kalupu (veličine 23 cm) obloženim papirom za pečenje na 180 stupnjeva, 25 minuta.
  4. Posluži toplo ili hladno.

Moja zdrava proljetna tajna je...

'Koristi sve što ti priroda daje...', savjet je kojeg se kuharica tjedna, Mirela Šundov, pridržava u svojoj kuhinji, ali i životu.

Mirela će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

  • Trenutno nema komentara