Fitness 24. travnja 2012.

Atletski trening Jennifer Lawrence

Jennifer-Lawrence1450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mlada glumica Jennifer Lawrence tijelo je dovela u savršenu formu bez odricanja od hrane, ali uz pravilno vježbanje. Za ulogu u filmu "Igre gladi" pripremala se uz trčanje, trening streličarstva i vožnju bicikla, a za redovit trening nagrađena je vitkim i mišićavim tijelom

Pozitivan uzor

Djevojkama trebaju pozitivni uzori, a to nisu cure koje opsesivno mršave. Mrzim te cure na dijetama, kaže mlada glumica Jennifer Lawrence. Plavuša zanosnih oblina i atletske građe odbija poslušati diktat estradne industrije koji zahtijeva iznimnu mršavost i promijeniti izgled koji ju je učinio seks simbolom.

'Radije ću pred kamerom izgledati malo predebelo i kao normalna osoba u stvarnom životu, nego izgledati fantastično na ekranu, a kao strašilo u stvarnom životu', pametno je izjavila britanskom magazinu Flare.

Ljepotica čija je prirodna težina 56 kg na 172 cm ogorčeno govori o dijetama, jer je pretrpjela neugodno iskustvo prisilnog mršavljenja i vježbanja za ulogu Mystique u filmu X-Men: First Class.

Za ulogu u nedavno prikazanom akcijskom hitu "Igre gladi", Jennifer se također morala temeljito pripremati, ali ne u smjeru mršavljenja, već stjecanja snage i kondicije. Podvrgla se obuci u borilačkim i kaskaderskim vještinama, naučila je streličarstvo i penjanje uz stijenu, a sve po velikoj vrućini i vlazi.

No, važno da se nije morala podvrći gladovanju. 'Jadna sam kad sam na dijeti. Sviđam se sebi ovakva kakva jesam.'

Vježbanje za ulogu

Kroz treninge ju je vodio stručnjak za tjelesnu pripremu Joe Horrigan, koji je svoje iskustvo s Jennifer opisao MTV Newsu.

'Radili smo obično dvaput dnevno. Kombinirali smo rad na atletskoj stazi, što je uključivalo vježbe spretnosti, trčanje na srednje pruge i sprintanje. Svake večeri obavili bismo vožnju na stacionarnom biciklu i kombinaciju aerobnih i anaerobnih vježbi. Uz to, morala je trenirati streljaštvo tri ili četiri puta tjedno', ispričao je Horrigan.

'U jednom je trenutku morala početi vježbati s kaskaderskom ekipom na njihovim terenima. Od njih je naučila prelaziti prepreke, skakati preko balvana, penjati se uz drvo i slične stvari', dodao je.

Luk, strijela i slavna olimpijka

 

Trening streličarstva vjerojatno joj je bio zabavan, jer joj je učiteljica bila olimpijka Khatuna Lorig. Ovaj sport nije nimalo lagan, jer je potrebna prilična snaga za napinjanje pa i za samo nošenje luka: glavni rekvizit streličarstva u najboljem je slučaju težak "samo" osam ili devet kilograma! A osim dizanja tog tereta potrebno je i postići preciznost, no to za Jennifer nije bilo presudno, jer strijele na cilj u filmu ipak šalju - specijalni efekti.

I samo snimanje uloge Katniss Everdeen iziskivalo je od nje mnogo napora, a najteži joj je bio dan kad je cijeli dan trčala po najgoroj vrućini.

'Trčala sam poljem noseći ruksak. Nije bilo hladovine, samo visoka trava. Morala sam sprintati, sprintati i sprintati pet ili šest puta. A onda su slijedile scene borbi. Osjećala sam se kao da me je auto pregazio', opisala je.

Konačni rezultat Jenniferinih napora bio je odličan, jer je njena uloga u "Igrama gladi" visoko ocijenjena, a komercijalni uspjeh već je sad fenomenalan iako se film još prikazuje. A povrh svega, glavna se junakinja nije morala odricati hrane, jer to bi joj teže palo od cjelodnevnog trčanja po žezi!

Foto: Abe C/Press Association/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.