Hrana 03. svibnja 2012.

Mirela se natječe za kuharicu proljeća

Mirela_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mirela Šundov iz Splita poslala nam je recept za kolač od špinata i koprive kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava izabrao za recept tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu proljeća. Pošalji nam i ti svoj omiljeni, zdrav recept i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Isprobaj Mirelin recept za kolač od špinata i koprive, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju "Kuhaj u ritmu proljeća" pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Jedna neopisiva ljubav

'Gdje god bila i što god radila, uvijek završim s kuhačom i kuharicom u rukama. Ne prođe dan, a da se koji recept ili neka slatka kombinacija ne provuče kroz moje misli, ruke ili kuhinju. To je jedna neopisiva ljubav.

To je nešto što me ispunjava i što me čini sretnom. Moja terapija. Moj hobi. Nešto čemu posvećujem većinu svog slobodnog vremena', opisuje kuharica tjedna, Mirela Šundov svoju veliku strast - kuhanje. Slatko, slano, teorija ili praksa, nutricionizam ili namirnice, sve ju jednako oduševljava i zanima. Sve je predmet njenog neumornog traganja i učenja.

Mirela se trudi zdrav način prehrane što više uvesti u svoj dom - važno joj je da njena djeca odrastaju uz svakodnevno konzumiranje što više svježeg voća i povrća i što manje rafiniranih i prerađenih proizvoda.

'Ponosna sam na njih, ali i na sebe kada ih vidim da sa godinu i pol te četiri i pol godina jedu toliko zdravu koprivu, svježu ciklu ili kvinoju. Polako sam ih naučila na okuse i sada je zelenilo i povrće i za njih uobičajeno na jelovniku', govori.

Svježe namirnice iz domaćih vrtova

Pridavanje posebne pažnje sezonskim namirnicama logični je slijed Mireline općenite ljubavi prema nutricionizmu. 'Čitam, učim i primjenjujem. Znam koliko je dobro za opće stanje i zdravlje i pokušavam iskoristiti apsolutno sve što mi je na dohvat ruke iz prirode i domaćeg uzgoja', kaže Mirela.

'Stare bakice po selima godinama su mi najbolje prijateljice. Opskrbljuju me najslađim i najkvalitetnijim plodovima iz svojih malih, ali veoma vrijednih vrtova. A na tržnici pokušavam u širokom luku zaobići savršeno i kao nacrtano voće i povrće. To nije uvijek moguće, ali trudim se izbjegavati uvezeno voće i povrće', otkriva kuharica tjedna.

Ništa bez deserta

Na stolu njene obitelji najčešće se nalaze juhe i variva i nezaobilazni desert. Iako se radi o pomalo čudnoj kombinaciji Mirela kaže kako bi mogla živjeti samo na zelenilu i slatkom, kojeg se ne može i ne želi odreći.

'Tu nisam spremna ni na kakve kompromise. Kada bih mogla napraviti kolač od špinata i čokolade bila bih najsretnija. No to je ono što ja osobno volim, a kako nisam sama u kući, onda kombiniramo. Sve i svašta uz jedno pravilo - uvijek se mora naći i nešto svježeg povrća', govori Mirela i dodaje kako je kolač od špinata i koprive odabrala za akciju "Kuhaj u ritmu proljeća" jer je zdrav, ukusan i često na njenom stolu.

Ako nemaš mladu koprivu, Mirela ti savjetuje da kolač napraviš samo sa špinatom te se nada kako će se njen omiljeni recept svidjeti i tebi!

Mirela će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.