Hrana 11. svibnja 2012.

Tihana se natječe za kuharicu proljeća

Tihana_Stankovic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tihana Stanković iz Belišća poslala nam je recept za tjesteninu s avokadom i limetom kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava izabrao za recept tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu proljeća. Pošalji nam i ti svoj omiljeni, zdrav recept i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Isprobaj Tihanin recept za tjesteninu s avokadom i limetom, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju "Kuhaj u ritmu proljeća" pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Vege gastro delicije

Tihana Stanković ima 36 godina i živi u Belišću. Po struci je diplomirana pravnica, iako u šali kaže kako je promašila zvanje - kuhanje joj se puno više sviđa. S obzirom da trenutno traži posao, dani su joj ispunjeni obavljanjem kupovine, kuhanjem, odlaskom u teretanu, šetnjama, vožnjom bicikla, druženjem s prijateljicama i čitanjem!

'Moje zanimanje za kuhanje započelo je prije desetak godina. Budući da 18 godina ne jedem meso, ali jedem ribu, počela sam prilagođavati jela sebi i postepeno sam sve više otkrivala da je kuhanje fantastično!

S vremenom, kako sam se upoznavala s karakteristikama namirnica i samim ''tajnama'' pripreme hrane shvatila sam da je najbolja namirnica ona koja se upotrebljava kada je njezina sezona - tada je u punoj snazi i daje organizmu najviše od sebe, pogotovo ako se obradi na pravi način', govori Tihana i dodaje kako obožava voće i povrće. Jako voli i soju, seitan i ribu što joj dopušta da pusti mašti na volju i kombinira razne sastojke.

Proljeće u znaku svježeg povrća

Tihanini najveći gastro kritičari su roditelji i brat, a iako svi jedu meso zadovoljni su s obrocima koje ona sprema. 

'Ako je potrebno, mama dopuni jelo s mesom, a najveću pohvalu mi je dao brat kada je rekao da sam ja za njega najbolja kuharica. To mi jako puno znači jer mi je brat važna osoba u životu', kaže Tihana.

Kada je proljeće u punom jeku, na njenom jelovniku je najviše svježeg povrća. 'Trenutno su mi najdraže razne šarene salate koje mogu biti i potpuni obrok, zatim quiche sa svježim sirom, tikvicama, porilukom, špinatom i blitvom. Volim i tjestenine s raznim laganim umacima na bazi povrća, u kombinaciji s lešo ribom i laganije salate s mariniranim odrescima soje ili seitana s grilla', opisuje Tihana svoj proljetni jelovnik.

Sam svoj majstor

Prilikom kuhanja Tihana se trudi tretirati namirnicu tako da ostane što zdravija - povrće uglavnom kuha na pari ili upotrebljava svježe, krumpir kuha uvijek u ljusci, koristi maslinovo ulje, sama pravi zobeno mlijeko, seitan i sve što može jer je tako sigurna da namirnice nemaju štetnih dodataka.

Tjestenina s avokadom i limetom Tihanu je oduševila prvi puta kada ju je probala.

'Avokado spada u super namirnice i jako mi se sviđa, a u kombinaciji s ostalim sastojcima iz recepta čini zdrav, ukusan i lagan obrok. Jako sam zadovoljna kad znam da sam unijela u organizam nešto korisno. Osmislila sam i kombinaciju s tikvicom i avokadom i pokazala se jako ukusnom', zaključuje Tihana.

Tihana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.