Hrana 15. svibnja 2012.

Tihana K se natječe za kuharicu proljeća

Tihana_K
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tihana Koprek iz okolice Varaždina poslala nam je recept za bruschette s jagodama kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava izabrao za recept tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu proljeća. Pošalji nam i ti svoj omiljeni, zdrav recept i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Isprobaj Tihanin recept za bruschette s jagodama, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju "Kuhaj u ritmu proljeća" pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Jelo koje popravlja dan

Tihana Koprek iz Varaždina postala je kuharica tjedna s receptom za bruschette s jagodama, a ovaj recept ujedno savršeno opisuje njen kulinarski ukus - najviše uživa u pripravljanju slastica, točnije kolača i torti.

'Kada sam počela peći torte probudila se moja kreativnost te sam shvatila da su upravo kolači hobi koji nikad nisam imala, a beskrajno uživam u tome!', govori Tihana i dodaje kako joj ponekad pečenje ide od ruke i nastaju kolači i torte kao iz bajke, dok ponekad stvari krenu i neželjenim putem.

'I to je izazov jer ipak je moj moto - ne odustaj! Kada nešto pođe po krivom, uvijek treba pokušati ispraviti ili probati ispočetka, nikako ne odustati!', kaže Tihana.

Kako sam sve više radila kolače tako sam i sve dokumetirala i otvorila blog pod imenom ''Just Cake The Cupcake''  koji će ove godine proslaviti svoju treću godišnjicu postojanja!' govori Tihana i dodaje da je oduševljena podrškom koju je dobila u internet svijetu.

Jagode i borovnice - proljetni odabir

Tihana većinu vremena peče kolače te su joj bitna godišnja doba jer tako prilagođava svoje slastice sezonskim namirnicama. 'Trenutno se priroda budi i kod mene u vrtu su sazrijele prve jagode pa jedva čekam da ih iskoristim, isto tako i maline i trešnje! Najradije pečem pite, muffine te torte sa svježim voćem i domaćim jajima', kaže Tihana.

Jagode i borovnice su joj najdraže proljetno voće jer ih se jednostavno i brzo priprema, a poznaje bezbroj ukusnih recepata.

Brz i zdrav recept

'Bruschette sam izabrala za natječaj za recept tjedna zato jer volim brze zalogaje koji mogu zamijeniti obrok, ako si u žurbi. Još su k tome i zdravi!

Volim kombinaciju voća i sira. Tih dana sam kupila svježu sadnicu mente pa sam te aromatične listiće odlučila kombinirati s mascarpone sirom i jagodama! Ne moram ni napomenuti da su bruschette nestale u trenu', zadovoljno opisuje Tihana svoj proljetni jelovnik.

Tihana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.