Hrana 25. svibnja 2012.

Adrijana se natječe za kuharicu proljeća

Adrijana1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Adrijana Stojić iz Rijeke poslala nam je recept za zelene polpete s blitvom  kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava izabrao za recept tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu proljeća. Pošalji nam i ti svoj omiljeni, zdrav recept i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Potraži obrazac za prijavu!

Isprobaj Andrijanin recept za zelene polpete s blitvom, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju "Kuhaj u ritmu proljeća" pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje. Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Čuva energiju konzumirajući laganu hranu

Adrijana Stojić iz Rijeke ima 33 godine i diplomirana je pedagoginja. U budućnosti se zamišlja okružena sa djecom. Svoje slobodno vrijeme provodi izrađujući hand made stvarčice i prakticirajući body tehniku, pilates i yogu.

'Yoga sjedinjuje moje tijelo, dušu i um. Redovitim vježbanjem yoga mome tijelu daje snagu, fleksibilnost i zdravlje uz istovremenu smirenost i ravnotežu. Pruža mi zadovoljstvo i čini da mi sretni dani dodu češće.

Adrijana pazi na svoju prehranu kao i na energiju koju dobiva iz hrane.

'Proljeće je vrijeme kada konzumiram laganiju, lako probavljivu hranu sa manje masnoće, teških začina i sastojaka.  Proljetne namirnice koje volim i koje se najčešće nađu na mome tanjuru su: zeleno lisnato povrće - blitva, špinat, kupus, divlja kopriva, šparoge, medvjeđi luk, bob, različite salate' objašnjava Adrijana.

Bira svježe namirnice

Adrijana bira svježe sezonske namirnice i kombinira ih na razne načine. Koristi i egzotične začine kako bi uvela nove okuse u svoja jela.

'Kuhanje u skladu sa godišnjim dobima, prakticiram godinama. Smatram da hrana koja je uzgojena i koja se svježe bere u svojoj prirodnoj sezoni najukusnija i da tada ima najviše hranjive vrijednosti, a samim time je sviježija i zdravija. Stoga je bitno da se povežemo s pirodom, da ju poštujemo i konzumiramo plodove koje nam ona daje,' kaže Adrijana.

Adrijana kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.