Špageti s inćunima i rajčicama

Špageti s inćunima i rajčicama
stranica OD

Guštaj s Marinelom u špagetima s inćunima i sušenim rajčicama

Marinela ti preporuča još jedan brz i jednostavan obrok. Plave ribice, poput srdela i inćuna su zdrav i povoljan izbor, a uz malo prakse filetiranja postat ćeš prava majstorica ove jednostavne mediteranske delicije

Plava ribica za brzi ručak

Guštam u plavoj ribi i kad god je nađem svježu na tržnici obavezno je kupim. Zdrava i jeftina i uvijek dobra namirnica za pripremu brzih ručkova za preko tjedna. Ovaj umak za špagete možeš pripremiti s inćunima ili srdelama (bolje ako su manje jer ćeš se onda manje mučiti s odstranjivanjem kostiju). Bitno je samo da pravilno očistiš i filetiraš ribu tako da ne ostanu kosti. Malo prakse i sve se da riješiti.

Isprobaj recept za špagete s inćunima i sušenim rajčicama.

Sastojci za 2 osobe

  • 160 g špageta
  • 200 g svježih manjih inćuna ili sredela
  • 30 g sušenih pomidora
  • 4 usoljena inćuna
  • 2 mlade kapulice
  • 2 mlada češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • krupna sol, svježe mljeveni papar

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti špagete s inćunima i sušenim pomidorima!

Priprema s guštom

  1. Očisti inćune. Odstrani im glavu u visini škrga prstima ili ako si manje vješt nožem. Kad povučeš glavu u visini škrga skupa s glavom povući ćeš i utrobu. Istovremeno kad odvojiš glavu u smjeru od glave prema trbuhu povučeš utrobu prstom ili nožem i odstraniš je. Ispereš inćune i ostaviš na kosu podlogu da se ocijede od vode. Kad su se ocijedile nožem zarežeš duž inćuna i odstraniš kost.
  2. Sušene rajčice stavi namočiti u malo tople vode. Kad omekšaju izreži ih na tanke rezance ili kockice.
  3. Madi luk i češnjak izreži na tanke ploškice i poprži na malo maslinovog ulja dok ne uvenu.
  4. Dodaj rezance od sušenih rajčica i na kraju iskosane usoljene inćune.
  5. Sve poprži oko dvije minute na srednje jakoj vatri.
  6. Dodaj bijelo vino i pričekaj da ispari alkohol.
  7. Dodaj malo krupne soli i svježe mljevenog papra po želji.
  8. Stavi kuhati vodu za špagete.
  9. U međuvremenu pripremi inćune.
  10. Na malo maslinovog ulja (cca 3-4 žlice) poprži na srednjoj vatri inćune s kožicom prema dolje (posoli ih s gornje strane). Ne trebaš ih okretati. Čekaj da postanu bijeli s gornje strane zatim ih pažljivo makni s vatre.
  11. Kad su špageti kuhani dodaj ih u umak zajedno sa 50 ml vode u kojim su se kuhali.
  12. Sve dobro promiješaj da se okusi prožmu.
  13. Na vrhu dodaj pržene inćune.
  14. Serviraj toplo.

Brzo i jednostavno, zar ne? Dobar tek!

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

O autoru

Marinela Prodan Marinela Prodan

Najzdravija navika: Puno se smijem i ne preskačem obroke

Volim jesti: S guštom! Svaka namirnica može biti dobra ako se dobro pripremi

Volim piti: Vodu i dobra vina


  • Trenutno nema komentara