Dijeta 09. listopada 2012.

U šest mjeseci do tijela superjunaka

Bale
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom zadnjih petnaestak godina Christiana Balea mogla si gledati u ulogama od prodavača novina preko nabildanog biznismena do superjunaka. Sve te različite uloge zahtijevaju od Balea radikalne promjene u izgledu i težini, koje uspijeva provesti u djelo ustrajnim radom i odricanjima

Da bi utjelovio površnog i bezobzirnog marketinškog agenta u "Američkom psihu", isklesao je tijelo u stilu američkih yuppieja opsjednutih vanjštinom. Nekoliko godina kasnije skinuo je 27 kilograma - trećinu svoje kilaže - za nastup u filmu "Nestajanje". Nije bio ni na kakvoj posebnoj dijeti niti na režimu treninga, već je jednostavno smanjio unos hrane na minimum.

Od 55 do 105 kilograma

Svjedoci kažu da je jeo samo jednu jabuku dnevno, pio i pušio! Vježbao je, ali je izbjegavao utege, da ne bi izgradio mišiće. Liječnici su ga upozoravali da ne valja to što radi, ali nije odustajao dok nije postigao ispijenu figuru potrebnu za film. S jednakim fanatizmom s kojim se izgladnjivao britanski je glumac pristupio i ponovnoj izgradnji moćnog tijela za "Batman: Početak". Budući da s 55 kilograma nikako nije mogao glumiti superjunaka, vratio se iscrpljujućim treninzima i normalizirao prehranu. 'Cilj mi je bio doći do 108 kilograma, ali na početku priprema nisam imao nikakvih mišića niti sam mogao izvesti jedan jedini sklek', izjavio je Christian Bale.

Iako je imao malo vremena, samo šest mjeseci, uspio u nakani. Izvodio je složene, eksplozivne vježbe s utezima, čučnjevima i trčanjem kao kardio vježbe za sagorijevanje masnoća. Jeo je svaka dva do tri sata, a obroci su mu bili bogati bjelančevinama kako bi izgradio mišićnu masu. Kad je došlo vrijeme snimanja, imao je 50 kilograma više nego pola godine ranije!

Disciplinom do mišića

Između dva Batmana još je jednom morao smršaviti, za potrebe filma "Boksač" i ulogu Dickyja Eklunda, borca ovisnog o kokainu. Ali kad je najavljeno snimanje novog Batmana opet se transformirao u nesavladivog superjunaka. Režim treninga bio mu je podijeljen u blokove od po tri dana, od kojih je svaki dan bio posvećen određenim vježbama. Podizao se rukama na gredi, dizao utege, radio iskorake, čučnjeve i sklekove uz pljeskanje dlanovima te je, dakako, sprintao. Radi uvjerljivosti u akcijskim scenama vježbao je i borilačke vještine. 

Iako se na nekim internetskim forumima nagađalo da je koristio steroide, Bale se kune da su njegovi rezultati posljedica isključivo napornog i discipliniranog vježbanja. 'Kad znam termin početka svog projekta i trenutak do kojega moram biti spreman, dajem sve od sebe da bih se saživio sa svojim likom. To je moj stil i tako ja obavljam poslove', rekao je.

Foto: PIXSELL

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar jedna_zd
      jedna_zd

      svaka mu čast, tolike oscilacije tretiranja organizma su opasne, a on im se izlaže s takvom predanošću, sve u korist što bolje obavljenog posla. iako sam uvijek za zdraviju cestu života, ono kako je izgledao u Nestajanju, svaka čast scenariju i njegovoj glumi, ali njega kao njega jedva sam gledala :( , kost i koža, a što je previše, previše je.

    • Default avatar -
      bojan_b

      Stvarno nevjerovatan frajer super je bio u Vitezu tame

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.