Ljepota i relax 18. listopada 2012.

Može li ravnanje uništiti kosu?

Kosa-Ravnanje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ravnanje i feniranje kose čini dnevnu beauty rutinu velikog broja žena, ali može li ono uništiti kosu? Ako ne možeš zamisliti život bez ravne kose, poslušaj upute kako je maksimalno zaštititi. Savjete otkriva Sandra Zajec Cookie, a prenosi portal Budi.IN

Imaj na umu da se sušenjem, češljanjem, feniranjem i oblikovanjem oštećuje rožnati omotač vlasi. Vanjske stanice kutikule se lagano odvajaju od same vlasi te time osjetljivi keratinski dio postaje izložen oštećenjima. Ako svoju kosu, koja je u takvom stanju, ne tretiraš na ispravan način i nastaviš oštećivati kosu, kvaliteta kose će se dodatno pogoršati.

Prije ravnanja nanesi zaštitno ulje ili serum

Prije ikakvog tretmana kose toplinom, uvijek zaštiti vlasi pravim proizvodom. To može biti ulje, serum ili losion, ali je iznimno važno da bude namijenjen čuvanju kose od vrućih ploča glačala ili zraka iz sušila (heat protector proizvodi). Nanesi dostatnu količinu na kosu, prema uputama proizvođača i tek tada možeš početi ravnati kosu.

Ravnaš li kosu glačalom, poslušaj upute proizvođača i ne pretjeruj sa zagrijavanjem. Jako ugrijano glačalo će brže izravnati kosu, ali dugoročno će je isušiti i jako oštetiti. Radije ravnaj manje pramenove na nižoj temperaturi. Osim što će sačuvati kosu, takav proces će ti dati uredniju frizuru.

Više informacija saznaj na www.budi.in

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Zdrava1987
      Zdrava1987

      Imam prirodne lokne u kosi, medjutim cesto se mrsi zanima me ima li nacin da se to nekako "eliminise" to da se mrsi...zapetljava u cvorove

    • Default avatar -
      melismed

      folna kiselina je vrlo zdrava pa i u tabletama,preporuca se trudnicama stoga ne vidim zasto bi bila ikako losa ili stetna,sve u svojim dozama i odredjenom vremenskom periodu.

    • Default avatar -
      demiyaren

      Procitala sam da folna kiselina jako pomaze u brzem rastu kose ali nisam sigurna dali ima posljedica uzimanja tih tableta. pomoc?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.