Zdravlje 30. siječnja 2013.

Izračunaj svoj dnevni unos magnezija!

Mg
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li znati unosiš li dovoljne količine magnezija? Zdrava Krava donosi ti edukativan novi alat koji će ti omogućiti brzu provjeru unosa magnezija kroz hranu. Sve što trebaš napraviti je upisati koje namirnice konzumiraš, koliko puta tjedno, a magneziometar će ti izračunati tvoj prosječan dnevni unos magnezija!

Što je magneziometar?

Portal Zdrava Krava u suradnji s Vitaminotekom donose ti magneziometar - koristan alat za brzu provjeru količine unosa magnezija kroz odabir hrane iz osnovnih skupina namirnica.

Kako magneziometar funkcionira?

Magneziometar funkcionira tako da korisnik upisuje svoj tjedni unos pojedinih vrsta namirnica unutar ponuđenih skupina. One su izražene prema količini serviranja. Nakon toga, aplikacija zbraja unos i dijeli sa 7 te se dobije prosječni dnevni unos magnezija.

Magneziometar na kraju korisniku daje rezultat koliko je dnevno unio magnezija u skladu s preporučenim unosom, objašnjenje zašto je magnezij potreban za zdravlje organizma i preporuku za budući unos magnezija kroz hranu i pića.

Klikni i isprobaj magneziometar!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.