Ljepota i relax 14. veljače 2014.

Miris ruže i jasmina za ljubavnu večer

Ruza_Okomita
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U mjesecu ljubavi razveseli voljenu osobu s mirisnim uljima ruže, jasmina, ylang ylanga i geranija ili romantičnom kupkom i masažom. Kada pošalješ čestitku povodom Valentinova, neka miris bude tvoj potpis. Kako bi tvoje namjere bile jasne - sve što trebaš je nositi isti miris kad idući put susretneš voljenu osobu

Miris i osjetilo njuha uzrokuju bržu reakciju u mozgu od bilo kojeg drugog osjetila, pa kad se uvečer susretneš s voljenom osobom otkrij joj romantične namjere čim otvoriš vrata. Namiriši prostor i ukrasi ga svijećama za romantičan ugođaj.

Ljubavna ulja

Prava ljubavna ulja su ulje ruže, jasmina, ylang ylanga i geranija.

Ruža (Rosa damascena, Rosa centifolia, Rosa ifficinalis) je ultimativno ulje ljubavi, kako ljudske tako i božanske. Cvjetanje ruže, od pupoljka do cvijeta, simbolizira stvaranje ljubavi u srcu. Donosi iscjeljenje srčanoj čakri - pomaže da se srčana čakra ponovno otvori kada je tuga i žaljenje uzrokovalo zatvaranje ali i kad je srčana čakra otvorena ruža jača njezinu energiju, pomažući da ljubavna energija isijava prema van. Također može produbiti posvećenost božanskom.

Jasmin (Jasminum officinalis, Jasminum grandiflorum) vrlo jasno zagovara jedinstvo naizglednih suprotnosti. Ovo ulje ujedinjuje muško i žensko, yin i yang. Snažan je afrodizijak. Za njega se smatra da transcedentira fizičku ljubav te nam pomaže da uvidimo da nema granice između fizičke i božanske ljubavi. Potiče kreativnost te, kao i ruža, povezuje srčanu i sakralnu čakru koja je kolijevka naše kreativnosti i seksualnosti.

Ylang ylang (Cananga odorata) je opojno ulje koje ima vrlo jako afrodizijačno djelovanje. Potiče žensku senzualnost te raspiruje seksualnost kod muškarca. Nije bez razloga da u Indoneziji, odakle potiče ovo divno ulje, cvijećem ylang ylanga posipaju krevet mladenaca prve bračne noći. Osim izuzetnog afrodizijačkog djelovanja ovo ulje balansira ženski hormonalni sustav te je uz geranij prava podrška ženskom reproduktivnom i hormonalnom sustavu.

Geranij (Pelargonium graveolens) je prekrasno balansirajuće ulje, kako svake jedinke za sebe tako i svih koje prožme njegova aroma i energija. Kod delikatnih situacija kad su energije neusklađene, geranij će uravnotežiti energije prisutnih i stvoriti ugodnu i mirnu atmosferu.

Mirisi

Mirisan i fin dar za Valentinovo

Ako želiš izraditi nekonvencionalan dar za voljenu osobu – nabavi neku finu čokoladu ili praline i lijepu kutiju koja nije od kartona, kako aroma ne bi brzo ishlapila – stavi komadić upijajućeg papira na koje si kapnuo kap eteričnog ulja po izboru i zatvori kutiju da aroma prožme čokoladu. Nakon toga izvadi papir, zatvori kutiju i lijepo je ukrasi.

Romantična kupka i masaža

Osim ljubavnih ulja ruže, jasmina, ylang ylanga i geranija možeš upotrijebiti i druga eterična ulja po izboru koja lijepo upotpunjuju njihovo djelovanje, primjerice: limun, mandarina, naranča, tamjan, papar, klinčić i vetiver. Za kupku odaberi do pet gore navedenih ulja, dodaj svekupno 10 kapi u 10 ml nekog baznog ulja (badem, marelica, jojoba...) te dodaj u vodu netom prije ulaska u kadu.

Kupka od naranče i geranija:

  • 10 ml bademovog ulja
  • 3 kapi ylang ylanga
  • 4 kapi naranče
  • 3 kapi geranija

Za masažu možeš odabrati neku od sljedećih mješavina:

  • 30 ml baznog ulja
  • 10 kapi ruže
  • 2 kapi ylang ylanga
  • 10 kapi limuna
  • 3 kapi vetivera

ili s mirisom jasmina i mandarine

  • 30 ml baznog ulja
  • 10 kapi jasmina
  • 5 kapi papra
  • 10 kapi mandarine
  • 5 kapi geranija

Jutro nakon Valentinova namiriši maramicu uljima koje si koristila prethodne večeri te ju stavi u džep voljene osobe. Kad će posegnuti u džep, aroma eteričnih ulja probudit će mu uspomenu na prethodnu noć te izmamiti osmjeh na lice. Ako si sama – nemoj propustiti priliku ugoditi sebi i počastiti se kupkom, masažom i omiljenom čokoladom za Valentinovo. ...jer tek kad uistinu volimo sebe možemo voljeti druge i drugi nas.

Sretno ti Valentinovo!

Više info na: www.aromateka.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.