Ljepota i relax 03. svibnja 2016.

Maskom od algi riješi se mitesera

Maskauspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imaš problema s nečistom kožom i miteserima? Dolaskom proljeća nepravilnosti na koži sve su vidljivije, doznaj zašto najčešće nastaju miteseri te kako ih se možeš riješiti. Što možeš sama kod kuće učiniti da spriječiš njihov nastanak savjetuje ti kozmetičarka Žana Barjaktarević

Miteseri su hiperprodukcija žlijezda lojnica

Čitateljicu Dajanu zanima kako se kod kuće može riješiti mitesera: ''Imam problem s kožom lica, na nosu i čelu imam puno mitesera i nikako ih se ne mogu riješiti, kako da ih uklonim kod kuće i spriječim njihovo nastajanje?''

Žana Barjaktarević, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora rekla je kako su miteseri popularan naziv za acne comedonica te da su oni zapravo hiperprodukcija žlijezda lojnica i javljaju se na seboreičnim područjima kože. Ako je koža masna, u folikulama žlijezda lojnica stvaraju se nakupine keratina koje se mogu mehanički istisnuti, ali nakon toga ostaje otvorena pora koja se potom ponovno puni s istim sadržajem. Najčešće se nalaze na koži nosa, brade, čela, a mogu se javiti i na leđima i rjeđe na drugim dijelovima.

Najbolji savjeti u borbi protiv mitesera:

  • svakodnevno čisti lice gelovima za pranje
  • barem jednom tjedno radi piling lica
  • koristi puder za masniji tip kože i svakodnevno ga ukloni prije spavanja
  • nakon istiskivanja mitesera, dobro dezinficiraj kožu

Proširene pore kao posljedica mitesera

Vlasnica kozmetičkog centra Lora savjetuje mehaničko čišćenje mitesera, ali upozorava kako bi to trebala napraviti stručna osoba u kozmetičkom salonu i ne preporučuje samostalno istiskivanje mitesera kod kuće jer stručne osobe mogu pravilno dezinficirati kožu nakon postupka dok se kod kuće to ne može napraviti pa se može stvoriti infekcija. Najvažnijim smatra redovito čišćenje jer ako miteser dugo stoji u koži, nakon istiskivanja se kao posljedica pojavljuju trajne proširene pore.

Ako se želiš riješiti mitesera ili spriječiti njihovo nastajanje najvažnije je da kontinuirano čistiš područja kože na kojoj ti se pojavljuju miteseri

Ako želiš ukloniti mitesere ili spriječiti njihov nastanak Žana Barjaktarević preporučuje maske za lice od algi ili od kamfora. Također učinkoviti su i pilinzi koji ublažavaju nastajanje mitesera. Mikrodermoabrazijom također se možeš boriti protiv mitesera jer se tim tretmanom potiče obnavljanje kože i poboljšava se cirkulacija kože.

Puderi za masniji tip kože

U borbi protiv mitesera sami možemo napraviti puno jer je pravilna i redovita higijena lica najvažnija i ako higijena nije dobra povećava se šansa za stvaranje mitesera. Potrebno je svakodnevno ujutro i navečer umivati lice gelom za čišćenje masne ili mješovite kože, savjetuje kozmetičarka Žana Barjaktarević. Napominje da se puder mora svakodnevno u potpunosti ukloniti s lica mlijekom za čišćenje i onda lice temeljito oprati gelom za čišćenje jer puder zatvara kožu i ne da joj da diše. Koristi pudere za masniji tip kože, naročito na proljeće i ljeto kada su temperature visoke jer se puder tada topi i ulazi u pore i ako se ne očisti može se stvoriti upala.

Na sljedećoj stranici pročitaj recept za prirodnu masku protiv mitesera od bjelanjaka koju možeš napraviti kod kuće.

Kako odabrati puder za svoj tip kože doznaj ovdje.

Maska za lice od bjelanjaka

  1. napravi piling lica
  2. odvoji 1 bjelanjak od jajeta
  3. izmuti bjelanjak dok ne postane čvrst
  4. nanesi smjesu od bjelanjka na lice
  5. ostavi na licu da djeluje 15 do 20 minuta
  6. isperi lice toplom vodom

Ovom maskom uklonit ćeš nastale mitesere i spriječiti nastanak novih.

Kako ukloniti ožiljke od akni doznaj ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      123Lejla

      Vise trikova sam procitala na Uelementu sajt za prirodne maske cool...http://www.uelementu.com/content/u-cemu-lezi-moc-krastavca

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.