Eko 19. travnja 2013.

Odabrani eko junaci!

Zkzemlja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom Dana planeta Zemlje Zdrava Krava je napravila natječaj ''Kako ja brinem za svoj Planet''. Najbolje primjere i priče nagradili smo novčanom nagradom

Tri čitatelja osvojila su novčane nagrade!

Tri najbolje eko priče koje su korisnici Zdrave Krave poslali na e-mail adresu info@zdravakrava.hr smo prema odluci stručnog žirija nagradili s novčanom nagradom od 300 kuna, a čitateljica koji nas je svojim pismom najviše inspirirala dobila je i poklon paket bio&bio trgovina, a njezin tekst bit će objavljen na portalu Zdrava Krava. Stručni žiri koji je birao najinspirativnije uratke sastojao se od Uredništva portala Zdrava Krava i predstavnika Biovege. Natječaj je trajao do četvrtka, 25.4. u 12 sati.

Dobitnica novčane nagrade, poklon paketa i čiji će tekst biti objavljen na portalu Zdrava Krava krije se pod korisničkim imenom Martinica05, a dobitnici novčanih nagrada su arwen666 i BubaBolaRanko. Dobitnike ćemo kontaktirati putem e-maila o načinu preuzimanja nagrada.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Dragi EkoCircle, u tekstu su pravila jasno napisana. Ovaj nagradni natječaj nije išao preko komentara nego slanjem svoje priče na e-mail adresu. Pozdrav od Zdrave Krave

    • Default avatar -
      EkoCircle

      Kako to da niti jedan od dobitnika nagrada nije podijelio svoj kometar kao i svi mi nego su samo poslali mail vama!!?? Niti jedno korisničko ime s tim imenima koje ste objavili nije napisalo komentar među ostalih 42... Jako se lijepo reklamirate!!!

    • Default avatar -
      kosjenkam

      Moj dom nije samo onih izoliranih 60 kvadrata u koje se vraćam svakodnevno i provodim najveći dio dana, nego i sav onaj zrak koji dolazi od tko zna kuda kada ja otvorim jednom dnevno svoje prozore. Tako razmišljajući nikada ne bih htjela da Zagreb postane niti tračak pekinškog zadimljenog zraka. Iako svojim privatnim aktivnostima ne mogu utjecati na zrak, na okružje direktno mogu svojim tretiranjem otpada. Odvajanje papira u kontejnere za stari papir te stakla u kontejnere za staklo počela sam provoditi još u osnovnoj školi, kada smo u kvartu imali po jedan takvi kontejner, a moji roditelji su se čudili što i zašto ja to radim. Tada je za napuniti takve kontejner trebalo mnogo duže vremena nego sada, kada se puno više o tome priča, a kontejnera, srećom, ima puno više. Danas sam osobno razvrstavanje otpada proširila još i na baterije i mobitele. Nažalost, kontejnera za plastiku u mom kvartu (Gajnice) nema (iako pohvalno ima jak puno kontejnera za papir i staklo), a mislim da bi bilo od velike koristi. Ono što suprug i ja radimo je i oprezno trošenje energenata, posebice struje i vode. Ne vidim zašto bih plaćala više, a pritom zagađivala okoliš ako za to nemam potrebe?! Svaka nepotrebna kap iz slavine manje je zapravo ništa drugo nego glas razuma. Sljedeće što sam odlučila da ću činiti je i uporaba platnenih (kako su i naše majke činile, iako je to s današnjim platnenim pelenama znatno lakše) umjesto vrlo popularnih jednokratnih pelena koje su jedan od najvećih onečiščivaća okoliša jer im treba i nekoliko stotina godina za razgradnju, a nakon jedne bebe ostane nekoliko stotina kg otpada koji se odnosi samo na pelene! Mislim da je razvijanje svijesti o potrebi brige za naš okoliš, naš dom, odgovornost sviju nas. Možemo puno toga učiniti već i samim odgojem vlastite djece. Jednoga dana, čim moje dijete bude dovoljno veliko da može baciti papirić u smeće ili prožvakati prvu žvaku, naučit ću ga kako pravilno postupati te ću mu i pokazati sve one crne mrlje po pločnicima koje su posljedica bačenih žvaka, a koje unakazuju naš Zagreb.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.