Hrana Zdravi recepti 18. lipnja 2016.

Neodoljiv hladni desert s jagodama i trešnjama

Vis-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Topli dani idealni su za lagane, kremaste i osvježavajuće deserte jer obilje sezonskog voća treba iskoristiti na najbolji način. Jagode i trešnje dolaze među prvima i mnogima su omiljene pa ti Tončika Cukrov donosi hladni desert za koji umjesto želatine možeš upotrijebiti agar agar u listićima. Priprema je brza i jednostavna, a desert je neodoljiv

Sastojci:

Kanten od jagoda:

  • 2 šalice jagoda
  • 2 žlice agar agara
  • 2 dcl jabučnog soka
  • prstohvat soli

Kanten od trešanja:

  • ½ kg trešanja
  • 2,5 žlice agar agara u listićima
  • 2 dcl jabučnog soka
  • prstohvat soli

Krema:

  • 150 g indijskih oraščića / badema
  • 2/3 šlag-kreme od soje

Priprema:

Sastojke za kremu izmiksaj.

Napravi odvojeno kanten od jagoda i kanten od trešanja na sljedeći način: Zagrij jabučni sok do vrenja pa dodaj listiće alge agar agar i kuhaj 5 do 6 minuta, dok se ne rastope. Prelij preko jagoda/trešanja, ohladi ih i zdrobi/izmiksaj.

Serviraj u čaši ili staklenoj zdjelici tako da na dno staviš kanten od jagoda, zatim stavi sloj već pripremljene kreme, potom kanten od trešanja. Ukrasi po želji i ohladi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.