Hrana 05. srpnja 2013.

Integralne rižine kuglice

Riz-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako uskoro putuješ i ne znaš kakvu hranu ponijeti na put, napravi rižine kuglice. Riža je bogata kvalitetnim složenim ugljikohidratima pa će tvom organizmu osigurati dovoljno energije, a šljiva umeboshi umanjit će mučnine i glavobolje. Recept za rižine kuglice donosi ti Tončika Cukrov iz Makronove

Riža za energiju na putu

Tijekom putovanja od velike ti pomoći mogu biti rižine kuglice u čijoj se jezgri nalaze komadići umeboshi šljive. Ovijene su algom nori koja sadrži hranjive mineralne tvari. Riža je bogata kvalitetnim složenim ugljikohidratima pa će tvom organizmu osigurati energiju.

Šljiva umeboshi je iznimno ljekovita i vrijedna pomoć na putu. Sprječava fermentiranje i kvarenje hrane te umanjuje tegobe karakteristične za put: mučnine, glavobolje, vrtoglavice i slično.

Sastojci:

  • šalica integralne riže (120 grama)
  • 3 lista nori alge
  • 3 šljive umeboshi

Priprema:

  1. Skuhaj integralnu rižu, najbolje u ekspres loncu. (Šalica oprane riže neka uzavrije u 2 šalice vode, posoli s pet prstohvata soli, poklopi lonac i smanji vatru te kuhaj 45 minuta.)
  2. Iznad otvorenog plamena kratko tostiraj listove alge nori. Izreži ih na kvadrate (5x5 centimetara) i na njih stavi kuhanu rižu. U sredinu utisni četvrtinu šljive umeboshi.
  3. Krajevima alge nori zatvori rižu i oblikuj kuglicu.

U slast!

Kako se umeboshi šljivom riješiti glavobolje doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.