Ljepota i relax 15. srpnja 2013.

Smijem li na sunce nakon depilacije?

Depil-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Topli ljetni dani svakako podrazumijevaju da nosimo manje odjeće i pritom vodimo računa o dlačicama na tijelu. Kozmetičarka Žana Barjaktarević savjetuje koliko nakon depilacije trebaš pričekati prije sunčanja, a specijalistica ginekologije dr. Eva Jendriš Škrljak kako riješiti problem izražene dlakavosti

Pitanje: ''Koliko dugo ne smijem kožu izlagati suncu nakon depilacije?''

Odgovara Žana Barjaktarević, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora: Nakon depilacije se ne bi trebala izlagati suncu oko 48 sati. Ako je u pitanju depilacija voskom, mogu se javiti crvenilo i sitne točkice jer se vosak lijepi za kožu, a ne direktno na dlaku. U tom je slučaju nakon depilacije najbolje kožu namazati aloe vera gelom ili kremom na bazi aloe vere jer ova biljka ima umirujuće djelovanje. Također je preporučljivo noge namazati kremom s umirujućim djelovanjem.

Egipatska depilacija šećernom pastom za osjetljivu kožu 

Pitanje: ''Isprobala sam nekoliko vrsta depilacija, ali niti jedna nije bila pretjerano učinkovita. Naime, kako imam osjetljivu kožu, nakon svake depilacije je uslijedilo crvenilo te iritacija kože. Koja vrsta depilacije je preporučljiva za moj tip kože?''

Odgovor: Egipatska depilacija je osobito prikladna za osobe koje imaju osjetljivu kožu i koje ne žele čekati da im dlačice toliko narastu da bi bile dovoljno dugačke za depilaciju voskom. U kozmetičkim salonima se često koristi šećerna pasta marke Pandhy's, posve prirodna pasta koju čine tri šećera - glukoza, fruktoza i saharoza te voda. Budući da ne sadrži kemikalije, mirise ni boje, hipoalergena je i ne izaziva iritaciju kože. Depilacija se izvodi uklanjanjem smjese u smjeru prirodnog rasta dlačice pa ne ostavlja slomljene dlačice u folikulama niti crvenu iziritiranu kožu. Zbog toga je pogodna za osjetljivu kožu lica, pazuha i prepona, kao i za osobe koje imaju problema s venama i kapilarama. Više o egipatskoj depilaciji možeš pročitati ovdje.

Problem pojačane dlakavosti

Pitanje: ''Zanima me je li i kako moguće liječiti problem izražene dlakavosti?''

Odgovara dr. Eva Jendriš Škrljak, specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Sunce: Pojačana dlakavost može biti odraz određenih endokrinoloških poremećaja, ali može biti i nasljedna. Postoje skale prema kojima se kao prvo određuje stupanj pojačane dlakavosti, a potom se na temelju anamnestičkih podatka i pregleda usmjeruje obrada ako je potrebna. Terapija je različita, ovisno o uzroku pojačane dlakavosti.

Koje su neugodne posljedice depilacije i kako ih spriječiti pročitaj na Budi.IN portalu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.