Dijeta 20. kolovoza 2013.

"Uz dijetni jelovnik, kuhanje je gušt!"

Ruzica-Usprav
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ružica je bila nezadovoljna prvim fotografijama prije dijete te ju je to motiviralo da još ustrajnije ide prema svom cilju. Prije projekta zdravog ljetnog mršavljenja nije uopće kuhala, a sada kuha svaki dan te joj je kuhanje postalo gušt i izazov. Psiholog Hrvoje Maleković pohvalio je Ružičin napredak i rekao kako su joj najveći saveznik u dijeti njezine čvrste radne navike

''Vježbanje mi je gušt''

Nakon saznanja da sam dobila priliku sudjelovati u projektu ljetnog mršavljenja obuzeo me osjećaj sreće, ali i straha. Sreća jer sam dobila nešto što je mome tijelu baš potrebno te strah hoću li uspjeti doći do cilja. Nakon dolaska u Zagreb i upoznavanja s ekipom dobila sam dojam da ja to mogu, ali da ću imati jako puno posla. Nisu mi se svidjele moje fotografije nakon prve objave na portalu jer sam vidjela još bistrije koliko mi je sve ovo potrebno. Posramila sam se koliko se nezdravo hranim i koliko sam površna u tom pogledu.

Prvi doručak je bio totalno otkriće, zobene pahuljice s grožđicama, bademima, medom, cimetom i malinama. Toliko mi je bilo fino da sam se zapitala zašto se nisam prije sama počela zdravije hraniti. Prije ovog projekta nisam sama kuhala, ali mi je sve bilo tako dobro napisano da nisam nigdje mogla progriješiti. Kuhanje hrane postalo mi je gušt i izazov, ručkovi su jako ukusni i lako se spravljaju. Najfinija mi je integralna tjestenina s kozicama, đumbirom i blitvom. Nupo proizvodi olakšavaju mi cijelu dijetu, jer kada sam u gužvi uzmem Nupo pločicu i nisam više gladna. Nupo shakeovi, pločice i juhe su zaista ukusni i prava su mi poslastica.

Vježbanje mi je pravi užitak. Trenerica Morena iz PBS centra je oštra, dosljedna i kod nje nema popuštanja i odustajanja. Trčanje na traci i vožnja bicikla su mi postali zabava, dok su mi treninzi snage teški jer iziskuju veliku koncentraciju, kako umnu tako i fizičku, ali trudim se i odradim sve do kraja jer posustajanja nema. Česti razgovor sa psihologom olakšava mi dijetu jer sam shvatila da sam samo čovjek koji treba znati balansirati između svojih raspoloženja. Za sada sam zadovoljna rezultatima vaganja i mjerenja, ali na posljednjem vaganju očekujem još bolje rezultate i fotografije kojih se neću sramiti.

Ružičin saveznik su čvrste radne navike

Psiholog Hrvoje Maleković gotovo svakodnevno je u kontaktu s Ružicom i savjetuje je kako prevladati krize, ako do njih dođe. ''Ružica je jako motivirana za promjenu režima prehrane. Postavila si je ambiciozan, ali dostižan cilj da u konačnici izgubi desetak kilograma. Jedan od razloga je taj što se bavi medijskim poslom, a poznata je činjenica da i kamera 'dodaje' koji kilogram viška. Ružica je i prije aktivno pokušavala smršavjeti, ali bi joj se svaki puta nakon 'završene' dijete kilogrami vratili. Nekoliko je razloga tomu, a najvažniji je taj što je Ružica vjerovala da je dijeta privremena promjena jelovnika pa nije proučavala nutritivne vrijednosti namirnica'', rekao je Hrvoje.

''Emocije i volja su ključne stvari na koje Ružica mora obratiti pažnju. Kako sama kaže, u početku je 'uhvati euforija' radi neke stvari, a onda se već sljedeći tjedan ili tjedan iza toga 'ohladi'. Najveći joj je strah da joj ne popusti pažnja i da se ne razočara. Za sada je optimistična i uspješno ide prema svom cilju. Ružičini saveznici u ovom projektu su jasno postavljeni ciljevi i čvrste radne navike, to će joj pomoći u trenucima kada će trebati svladati impulzivnost i poriv za slatkišima, pogotovo čokoladom ili keksima. Posebno treba pripaziti da joj se pažnja ne preusmjeri na nešto drugo'', objašnjava Hrvoje.

Ako i ti želiš mršavjeti i vježbati uz pomoć stručnjaka, prijavi se u 'Mršavimo zajedno klub'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.