Hrana 21. kolovoza 2013.

Piletina s patlidžanom i mozzarellom

Patli-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto je sezona patlidžana pa ih možeš pripremiti s mozzarellom i piletinom u umaku od rajčice. Pri kupnji patlidžana obrati pažnju na njegovu sjajnu i čvrstu koru koja mora biti bez oštećenja. Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za 4 porcije, a za pripremu će ti trebati 30 minuta

Sastojci:

  • 1,5 žlica maslinova ulja
  • 6 pilećih prsa
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 340 g pečene paprike
  • 230 g pečenog patlidžana
  • 1,5 šalica umaka od rajčice
  • 1/3 šalice krušnih mrvica
  • bosiljak
  • 1-2 mozzarella sira

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 220 °C. Ugrij žlicu ulja u velikoj tavi i poprži piletinu sa svake strane. Prebaci na tanjur.
  2. Na preostalo ulje na tavi dodaj nasjeckani luk i češnjak te povremeno miješaj dok luk ne omekša.
  3. Dodaj narezanu papriku i patlidžan te miješaj na vatri još minutu, zatim dodaj umak od rajčice, umiješaj bosiljak i začini solju i paprom.
  4. Pola piletine stavi u vatrostalnu posudu koju si premazala s malo ulja te prelij polovicom umaka od rajčice. Ponovno stavi piletinu, rasporedi sir i pospi mrvicama.
  5. Peci od 10 do 15 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Posluži ukrašeno listićima bosiljka. Dobar tek!

Recept je preuzet s portala Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.