Ljepota i relax 27. rujna 2013.

Kristal za smirenje i ljubav

Rozenkvarcu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rozenkvarc je kristal blijedo do intenzivno ružičaste boje i smatra se kamenom koji pozitivno djeluje na srce u zdravstvenom i emotivnom smislu. Još u 12. stoljeću redovnica i žena širokih interesa i specifičnih znanja, Hildegard iz Bingena koristila ga je za umirenje. Donosimo ti priču o rozenkvarcu, a kristaloterapeutkinja Vesna Ivanović dala je i recept kako rozenkvarc koristiti za opuštanje

Rozenkvarc spada u skupinu kvarčeva i kao i svi kvarčevi ima široku primjenu u kristaloterapiji. Sadrži silicijev dioksid, bakar u tragovima i još neke druge elemente koji mu daju ružičastu boju. Mitološka priča nudi  drugačije objašnjenje o boji rozenkvarca. Arej, bog rata koji se pojavljuje u obliku vepra napao je Adonisa, a Afrodita se u želji da spasi Adonisa zapetljala u trnov žbun. Njihova pomiješana krv koja se prolila obojila je kamen u ružičastu boju i od tada je rozenkvarc simbol ljubavi, ali i pomirenja, jer je Zeus, Afroditu i Adonisa oživljavao na nekoliko mjeseci godišnje.

Suptilan kamen

Vesna Ivanović objasnila je da rozenkvarc ima naglašeno umirujuće blagotvorno svojstvo: "Od davnina su rozenkvarc stavljali ispod jastuka, osobito djeci koja su bila nemirna. I u modernoj kristaloterapiji on se upotrebljava kao kamen koji umiruje jer daje balans i mir u duši. Budući da je ružičaste boje upotrebljava se za balansiranje krvožilnog sustava, rada srca, a na duhovnom planu - srce čini otvorenim za ljubav.

Rozenkvarc je vrlo suptilan kamen kad se energetski puni i prazni (što se redovito čini sa svim kristalima) i ne smije se stavljati na sunce jer bi izblijedio. Energetski se puni u sjeni i to najčešće uz hematit ili uz sam čisti kvarc. Sv. Hildegard iz Bingena koja je puno radila s kristalima rozenkvarc je vrlo često upotrebljavala i to obično u kombinaciji s travama, vinom kao otapalom i čajevima. Posebno ga je davala onima koji su bili uznemireni ili agresivni."

 Rozenkvarc umjesto apaurina

"Ima puno receptura s rozenkvarcom, a najčešće ga upotrebljavam u čaju kad se želim smiriti. Dovoljno je i samo ga staviti u vodu, jer voda je vrsta otapala, ali još je bolji u kombinaciji s čajem", rekla je Vesna Ivanović i preporučila:

  • Kupi čaj od majčine dušice i mente u ljekarni
  • Skuhaj ga na uobičajen način
  • Kad ne bude više vruć, stavi rozenkvarc u njega
  • Najkraće neka stoji sat vremena, a možeš ga ostaviti i tijekom noći
  • Iako je rozenkvarc dovoljno tvrd i ne otapa se lako, ipak ga procijedi da ne bi ostao komadić i uživaj u njegovu umirujućem djelovanju

"Osobe koje imaju aritmiju trebaju nositi privjesak od rozenkvarca u visini srca", preporučila je Vesna Ivanović.

Pročitaj koji kristal možeš koristiti za ublažavanje bolova.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Kiki44
      Kiki44

      Odlično!Napokon malo i o ovoj temi tj.kristalima i napokon netko tko mi može odgovoriti na neka pitanja.Imam narukvicu od rozenkvarca i ametist pa me zanima koliko dnevno se smije nositi,postoji li neko vremensko ograničenje i smije li se nositi istodobno kad i privjesak od gorskog kristala(na lančiću).Gorski kristal nosim svakodnevno jedino ga noću skidam,a narukvicu samo povremeno.Zanimaju me kristali i već sam dosta čitala o njima na raznim stranicama.Na jednom blogu piše da se rozenkvarc može programirati tako da djeluje na gubitak suvišnih kg mada mi je to pomalo...pa baš ne vjerujem puno u to!Eto,neka me netko razuvjeri ako ima kakva iskustva s kristalima.Još samo da dodam:moj gorski kristal volim i nekako mi fali ako sam ga zaboravila staviti.Smiješno ili?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.