Hrana 15. studenoga 2013.

"Prijatelji uživaju u mojim delicijama"

Maja-Uspr
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maja Burilo iz Lovrana postala je kuharica ljeta zahvaljujući svome receptu za wake-up smoothie. Maja kuha još od osnovne škole i kuhanje joj predstavlja relaksaciju, a najveće zadovoljstvo joj je vidjeti prijatelje kako uživaju u njezinim specijalitetima

''Stalno isprobavam nove kombinacije''

Maja obožava kuhati i u tome uživa još od osnovne škole. ''Kuhanje mi predstavlja relaksaciju i ne znam koja bih jela izdvojila kao omiljena jer imam stotine ideja i stalno isprobavam nove kombinacije. Jela koja pripremam uvijek su napravljena od kvalitetnih i zdravih namirnica. Najveće zadovoljstvo mi je vidjeti kako moji prijatelji uživaju u mojim specijalitetima'', rekla nam je Maja.

Smoothie kao obrok

Kuharica ljeta postala je zahvaljujući svome smoothiju za razbuđivanje, a smoothije i inače priprema i pije gotovo svakodnevno. ''Ponekad mi je smoothie cijeli obrok, ponekad predjelo, ovisno o sastojcima koje koristim i kakav mi je plan prehrane i treninga. Smoothiji od banane, zobenih i lanenih sjemenki, proteina, kokosovog ulja i zobenog mlijeka jako dugo me održavaju sitom'', objašnjava.

Osim zdravog kuhanja, Majina zdrava navika je i sportski način života. Njezini hobiji uglavnom su vezani za kuhanje, sport, putovanja, čitanje i druženja s prijateljima. Skoro svaki dan šeće uz more po desetak kilometara i koristi svaku priliku da negdje otputuje pa je tako nedavno bila na putovanju zbog kojeg nije bila u mogućnosti ranije se predstaviti našim čitateljima. Zdravu Kravu čita već nekoliko godina otkada ju je otkrila preko prijateljice te je od tada vjerna čitateljica. Najviše čita fitness kolumne našeg kolumnista Igora Čerenšeka te zdrave recepte.

Recept za egzotičnu juhu od bundeve i kokosa

Za čitatelje Zdrave Krave Maja je pripremila egzotičnu juhu od bundeve. Klasičnu gustu juhu od bundeve obogatila je kokosovim mlijekom, kvinojom i prženim sezamom.

Sastojci:

  • 1 manja muškatna bundeva
  • 0,1 dcl kokosovog mlijeka
  • rižino mlijeko
  • 1 šalica skuhane kvinoje
  • par žličica lagano preprženog sezama
  • nasjeckani peršin

Priprema:

  1. Bundevu izrezanu na manje komade skuhaj ili ispeci u pećnici, izmiksaj, dodaj kokosovo mlijeko te rižino mlijeko u skladu sa željenom gustoćom.
  2. Začini po želji (ja stavim samo malo papra, soli i kurkume jer mi je bundeva sama po sebi preukusna) i vrlo kratko prokuhaj. 
  3. Ubaci preprženi sezam te nasjeckani peršin.
  4. Možeš je poslužiti toplu ili hladnu. Dobar tek!

Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju za kuharicu sezone, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju jela.

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.