Hrana 20. studenoga 2013.

Začinjena piletina sa slanutkom

Pil-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neobična kombinacija nekoliko vrsta začina otkrit će ti sasvim novu dimenziju piletine, a dodatak slanutka obogatit će jelo. Trajanje pripreme ovog jela traje 30 minuta, a pečenje sat vremena. Jelo je namijenjeno za četiri porcije

Sastojci:

  • 2 pileća batka i zabatka
  • 10 cherry rajčica
  • 2 dl pirea od rajčica
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 tikvica izrezana na deblje ploške
  • 1 veći ljubičasti luk
  • 4 režnja češnjaka
  • ½ sitno nasjeckane chilli papričice
  • sol, maslinovo ulje
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • ¼ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice mljevenog kima
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • ½ žličice mljevenog korijandera
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Piletinu mariniraj u maslinovom ulju, soli i papru, možeš dodati i malo ostalih začina da dobiješ intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješaj zajedno u zdjelici.
  2. Na tavi kratko poprži piletinu sa svih strana. Izvadi je pa na istoj masnoći poprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko poprži i dodaj pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, chilli papričicu. Posoli i popapri i dobro promiješaj.
  3. U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodaj malo maslinova ulja, piletinu, tikvice i sastojke iz tave. Dodaj vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopi i stavi u pećnicu.
  4. Pećnicu zagrij na 160°, prvih 30 minuta peci na 160°C, nakon toga otklopi posudu i peci otklopljeno još od 35 do 40 minuta na 180°C.

Više recepata potraži na Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.