Fitness 26. studenoga 2013.

Skok na trampolinu za bolju cirkulaciju

Uspra_4
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš trenirati i istovremeno se zabaviti? Predstavljamo ti nov način treniranja na mini trampolinima koji je pogodan i za one koji nisu u najboljoj fizičkoj formi. Osim što je trening zabavan, vrlo je učinkovit jer smanjuje masno tkivo i pospješuje uklanjanje celulita

Jača zanemarene mišiće stopala

Mini trampolini odličan su rekvizit za vježbe izdržljivosti, ravnotežu i istezanje. Osim dinamičnog kardio treninga služe za vježbe iz kineziterapije, fizioterapije i rehabilitacije. Izuzetno su nježni i ugodni za leđa, stopala, koljena i kukove, a vježbanje na njima preveniraju oštećenja zglobova. Na Mini trampolin Fit&Fun treningu cijelo tijelo trenira, a posebno je dobar zato što jača inače zanemarene mišiće poput mišića stopala te tzv. stabilizatora. Pogodan je za sve dobne skupine, podjednako i za muškarce i žene bez obzira na fizičku spremnost.

Licencirana trenerica za mini trampoline Iva Morandini Ćavarović od svoje pete godine aktivno se bavi sportom i oduvijek joj je bila želja postati trenericom. ''Nakon ozljede ligamenta koljena trebalo je puno vremena da se vratim u formu, ali nisam se nikada vratila natjecateljskom sportu. Ugledavši mogućnost da postanem trenerica za mini trampoline odlučila sam pokušati kod idejne začetnice ove vrste treninga Valentine Santini, pokušala sam i oduševila se'', rekla je Iva Morandini Ćavarović.

Svaka stanica u tijelu vježba

Iva objašnjava kako se kroz treninge na mini trampolinu vježbaju dva energetska sustava. Prva polovica treninga radi na aerobnom sustavu, gdje se kroz skakutanje gradi kondicija, tope masne naslage, potiče cirkulacija i pokreće limfni sustav koji izbacuje toksine iz tijela. Vertikalne sile kod skokova naizmjence otvaraju i zatvaraju limfne zaliske, mijenjaju stanični tlak i tako još puno sati nakon vježbanja čiste organizam. Svaka stanica ima dobrobit od poskoka i zato se ovakvo vježbanje zove stanična tjelovježba.

Drugi dio treninga sastoji se od vježbi na samom trampolinu koje su namijenjene oblikovanju tijela. Na mini trampolinima cijelo tijelo podvrgnuto je harmoničnim vibracijama od glave do stopala bez naprezanja za zglobove. To pomaže organizmu da prevlada blokade, a svaka stanica dovodi se u energetsku ravnotežu.

Poboljšanje ravnoteže

Polaznica treninga na mini trampolinima Željka, rekla nam je kako nije mislila da trening može biti tako zabavan, a ujedno i tako težak: ''Iznenadilo me koliko se različitih vježbi može obuhvatiti u jednoj vrsti treninga i to sve na trampolinu. Stvarno sam oduševljena treningom, a posebno osjećajem iza treninga, poletna sam, energična i sretna.''

Polaznica Gordana treninzima se priključila iz zdravstvenih razloga: "Zbog povremenih problema s vrtoglavicom u centru za ravnotežu liječnica mi je preporučila treninge na mini trampolinima. Trampolin je riješio moje tegobe, a treninzi ne djeluju samo na moj balans nego i na raspoloženje.''

Prednosti treninga na mini trampolinima:

  • vrlo učinkovit u smanjenju masnog tkiva i otklanjanju celulita
  • poboljšava koordinaciju i ravnotežu tijela
  • djeluje na kardiovaskularni sustav, jača rad srca i regulira respiratorni sustav
  • stimulira kralježnicu i metabolizam bez šoka za leđa, kralježnicu, kukove i zglobove
  • djeluje na prevenciju osteoporoze
  • djeluje na poboljšanje izlučivanja tekućine putem limfne cirkulacije
  • poboljšava imunitet
  • regulira krvni tlak
  • pozitivno djelovanje kod hiperaktivnosti i poremećaja pažnje
  • pogodno za provođenje vježbi u rehabilitaciji donjih ekstremiteta i kralježnice

Mini trampoline moguće je kupiti u specijaliziranim sportskim trgovinama i instalirati kod kuće, ali trenerica Iva naglašava da 'to nije to' jer smatra da je vježbanje pod budnim okom i vodstvom trenera te ciljanim i osmišljenim vježbama puno zabavnije i korisnije. Više informacija o mini trampolinima i terminima treninga doznaj ovdje.

Za vitko tijelo ovdje možeš naučiti vježbati s klupicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.