Ljepota i relax 12. prosinca 2013.

Uz novu figuru, nova šminka i frizura

Uspr-Novo
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kandidatkinje projekta 'Mršavimo zdravo uz acai bobice' mama Lida i kćer Helena, na samom kraju projekta sudjelovale su u makeoveru napravljenom u suradnji s portalom Budi.IN. Kandidatkinje su bile oduševljene novim frizurama, profesionalnim make up-om i naravno svojom novom vitkijom linijom

Lagana šminka za Helenu

Lida i Helena rekle su nam kako se jako rijetko šminkaju i to obično rade za neke svečanije prilike. Obje koriste samo puder, korektor i maskaru jer ne vole tešku šminku. Prema njihovim željama, vizažistica i kolumnistica Budi.IN-a, Bianka Žugelj nanijela im je laganiji make up.

''Helena ima suho lice, dehidrirano iznutra pa joj preporučujem jaču hidratantnu kremu za zimu. Nanijela sam joj malo korektora kako bi joj prekrila nedostatke, zatim tekući puder i puder u prahu za matiranje. Preporučila bih joj prirodni puder jer takav najbolje odgovara mladoj koži. Nakon pudera u prahu Heleni sam nanijela rumenilo roskastih tonova koji najbolje odgovaraju mladenačkom tenu. S obzirom na to da se Helena ne šminka često, našminkala sam je svjetlijim sjenilom i smeđom maskarom koja je idealna za dnevni make up. Na usne sam joj nanijela lagano sjajilo i za kraj sam je savjetovala da s obzirom na svoje godine, ne pretjeruje sa šminkom i pazi koji puder koristi'', objasnila je vizažistica Bianka.

Smeđa maskara za Lidin dnevni make up

Vizažistica je pohvalila Lidino stanje kože, ali i naglasila da joj je koža lica ispod površine masna, a izvana suha pa bi je trebala tretirati kremama za mješovitu kožu. Lida je rekla kako ima problem s vidljivim kapilarama pa joj je Bianka nanijela podlogu, puder i korektor kako bi sakrila sitne nedostatke, a zatim je cijelo lice zamatirala puderom u prahu. Na oči joj je nanijela svjetlije sjenilo i smeđu maskaru, a cijeli 'look' zaokružila je neutralnim sjajilom. Lidi je Bianka savjetovala da crtu uz rub oka iscrtava smeđim sjenilom jer to izdužuje trepavice i zaokružuje cijelo oko.

Frizerka Jasmina Bulić Heleni je napomenula da svoju prirodno kovrčavu kosu mora redovito održavati i podšišavati njezine vrhove kako bi ostali zdravi. Kako Helena nije željela svečaniju frizuru, Jasmina joj je smirila i uredila kovrče kako bi ih dodatno istaknula. Lidinoj kosi trebalo je volumena i glamura pa ju je frizerka nakovrčala. Savjetovala joj je da podšiša vrhove kose i više pažnje posveti njezi kose s uljima kako bi joj vratila prirodan sjaj.

"Nikada nisam ovako dobro izgledala"

''Jako sam zadovoljna frizurom i šminkom. Nikada nisam bila na profesionalnom šminkanju i oduševljena sam. Nikad se sama ne bih uspjela tako dobro našminkati, odmah se vidi da me šminkala profesionalna ruka'', rekla je Lida.

''Nikada nisam ovako dobro izgledala! Ovo mi je prvi put da sam na profesionalnom šminkanju i jako sam zadovoljna rezultatom. I šminka i frizura mi se jako sviđaju i baš sam sretna s novim i drugačijim kovrčama'', kaže Helena.

Kako se našminkati u skladu s godinama pročitaj na Budi.IN-u.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.