Dijeta 16. prosinca 2013.

Tajna vitkosti Eve Mendes

Eva-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako Eva uspijeva održati svoje tijelo u kondiciji i izgledati mladoliko tri mjeseca prije 40. rođendana? Poklonica je dijete Pet faktora koju je smislio Harley Pasternak. Evin režim prehrane nije previše strog, a temelji se na kontroli količine hrane koju unosi te na konzumiranju visokokvalitetnih bjelančevina, a ne zanemaruje ni tjelovježbu

Američko-kubanska glumica Eva Mendes tumačila je uloge lijepih i seksi likova u poznatim holivudskim filmovima, uključujući 'Dan obuke', 'Bilo jednom u Meksiku', 'Prebrzi i prežestoki' i 'Ghost Rider'. Prepoznatljiva je po svojoj latino ljepoti i zanosnoj figuri te stoga ne čudi što joj se dive mnoge žene diljem svijeta.

Dijeta 'Pet faktora'

Bila je u vezi s glumcem Ryanom Goslingom, kojeg je upoznala na snimanju filma 'Place Beyond The Pines'. "On je izvanredan", oduševljeno je tada kazala. "Kolega iz snova. Nikada do sad nisam bila zadovoljnija razinom kreativnosti na snimanju", pojasnila je. 

Evin režim prehrane nije previše strog, a temelji se na kontroli količine hrane koju unosi te na konzumiranju visokokvalitetnih bjelančevina. Poklonica je dijete Pet faktora koju je smislio Harley Pasternak. Taj režim podrazumijeva pet manjih obroka koji se sastoje od jednostavnih sastojaka. To su zdravi ugljikohidrati i masti, bjelančevine, vlakna i mnogo vode koju treba piti tijekom cijelog dana.

Meso je zabranjeno

Vjeruje da je potrebno jesti i "ponešto od onoga u čemu uživaš" pa si u skladu s time ništa ne uskraćuje u potpunosti, osim mesa. Tvrdi da izbjegavanje mesa daje njezinoj koži lijep i zdrav izgled. Umjesto mesa, jede smeđu rižu i ribu, a povremeno se počasti sirom, makaronima ili desertom. Očito da Evi odgovara takav način prehrane je visoka 170 centimetara, ima oko 50 kilograma i izgleda mnogo mlađe od nekoga tko će u ožujku napuniti 40 godina.

Kardio vježbe i joga

Eva s osobnim trenerom provodi već uhodani tjedni plan vježbanja koji uključuje vježbe snage te kardio vježbe. Svaki trening započinje petominutnim zagrijavanjem na pokretnoj traci za trčanje, nakon čega prelazi na seriju kardiovaskularnih vježbi koje uključuju trčanje, preskakanje užeta i vožnju bicikla. Što se tiče programa za vježbe snage, usmjeren je na sve dijelove njezina tijela .

Eva voli i jogu te je prakticira barem dva puta tjedno, a vježba i transcendentalnu meditaciju - sustav opuštanja i duhovnog rasta koji je šezdesetih godina osmislio Maharishi Mahesh Yogi. Dokaz njezine ljubavi prema aktivnom načinu života jest taj da izvan dogovorenih treninga uživa u trčanju te dugim šetnjama sa svojim psom. "Trčim od četiri do pet puta tjedno", rekla je za časopis Marie Claire.

Komentar nutricionistice Mirje Jošić

Dijeta Pet faktora koju prakticira Eva Mendes zagovara kvalitetan izbor namirnica i redovitost u obrocima, što je jedan od najvažnijih principa uravnotežene prehrane. Dijeta promiče i tjelovježbu što je vrlo pohvalno. Radi se o pomodnom pristupu mršavljenja koji nije pretjerano restriktivan. S druge strane, pogledamo li Evin indeks tjelesne mase koji iznosi 17,7 kg/m2, primijetit ćemo da je Eva pothranjena stoga možemo zaključiti da je njezin kalorijski unos nesrazmjeran energetskoj potrošnji. Drugim riječima, Eva je drastično smanjila dnevni energetski unos vjerojatno kako bi održavala mršavost u Hollywoodskom stilu.

Više o dijeti Pet faktora pročitaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.