Ljepota i relax 30. prosinca 2013.

Četiri savjeta da zablistaš na dočeku

Cur-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ma što god mislile o događajima za jedan dan ili jednu noć - izlet, party, seks, novogodišnja noć, sve to ipak ima svoje čari, dašak neizvjesnosti, očekivanja, nadanja, a nakon što se desi, ostaju sjećanja. Možemo li se dovoljno dobro pripremiti za trenutke kojima se veselimo, možemo li sebe dovesti u vizualnu inačicu onoga što nam s druge strane ogledala pokazuje – lijepa si?

Vjerujem da možemo kada srce kaže da, kada nam tijelo pjeva, kada koža diše "plućima radosti". Ako ipak nije tako ili nije uvijek, potaknimo naša osjetila izvana da bi nam se receptori okružili ljepotom, opuštanjem, energijom i pomogli nam da krenemo.

Novogodišnja noć

Ne zna se točno od kada se slavi Nova godina, no neki povijesni navodi upućuju na vrijeme prije 4000 godina kada su Babilonci slavili čak 11 dana i to svaki dan drugačije. Po nekim drugim predajama to su bili Kinezi, neki spominju Grke i Rimljane, no kako god, na nama je da tu tradiciju nastavimo.

Planiranje unaprijed

Razumijem da se ponekad možda želiš osjećati kao "diva" koristeći kozmetičke preparate koje u medijima reklamiraju poznate filmske glumice i manekenke. Svakodnevno nas uvjeravaju da naše trepavice mogu izgledati tri puta duže i gušće, a i slijepac vidi da su na reklami umjetne trepavice, uvjeravaju nas da kremom možemo postići učinak skalpela u smislu uklanjanja bora, a modelu na reklami reflektor toliko blješti u lice da joj se ni lice dobro ne vidi, a pogotovo bore.

Ali nije važno, njega može biti takva, a može i drugačija - prirodna, nenametljiva, koži i razumu prihvatljivija, neškodljiva, zdrava iz prirodnih sastojaka znanjem oblikovna za svakodnevnu bezbrižnu primjenu. Prvi siječanj često je datum velikih odluka i promjena i možda jedna od njih bude da ćeš sebe više poštovati i pridavati si veću pažnju. Ako govorimo o njezi kože i kose s pripremama za veliku noć možeš započeti sada, kako bi se rezultati vidjeli već u prvom danu nadolazeće godine.

Broj 1

Detoksikacija tijela je nužna, ako želiš da ti koža i kosa ponovno zablistaju. Toksini koje unosimo u tijelo hranom, pićem, kozmetičkim proizvodima stvaraju opterećenje našim organima za pročišćavanje i izlučivanje (jetra, bubrezi, pluća, koža) pa naša energija, a i naša koža, postaju sive, mrtve, beživotne. Voda, sokovi od voća i povrća, dodaci prehrani tipa Zelena magma, oslobađaju tijelo toksina što za posljedicu ili rezultat, ima da tijelo ponovno "diše". Ako si od onih koji pored blagdanskog stola ne mogu ostati ravnodušni i gladni, sada je zadnji trenutak da se tijelo malo pročisti, isfiltrira i "pripremi". Takvi tretmani uvijek imaju vrlo pozitivan učinak na kožu i kosu, lišavaju te opasnosti od podbuhlosti i zadržavanja vode u tijelu, otežanog zakopčavanja odabrane odjevne kombinacije kao i nečistog tena. Izvrsno ulje za tijelo koje uvelike pripomaže detoksikaciji je Dr.Hauschka ulje za tijelo breza-arnika, koje se može svakodnevno nanositi na mokru kožu ili u kombinaciji s vodom.

Broj 2

Kosa - ako si prije koji tjedan bila na šišanju, napravi pakung s uljem od neema, a ako je potrebno, pogotovo ako ti kosa sporije raste, obnovi boju preljevom ili prirodnom bojom (Hair wonder boje imaju fantastičan sjaj i paletu boja, a kosu ne ostavljaju "metlastom").

Broj 3

Suhi laktovi, koljena, pete – svakodnevnim tretmanom mazanja koža će lijepo omekšati i hidratizirati se jer dekoltirane haljine ili košulje kraćih rukava ne trpe hrapave laktove ili sparušenu kožu kao kod kornjače (oprosti na izrazu). U sezoni grijanja, niskih temperatura, vjetra, koža se pojačano i intenzivno dehidrira pa je nužno dati joj podršku kroz bogati hidratantni preparat (predlažem Dr.Hauschka hidratantno mlijeko za tijelo lavanda – sandal, apsolutno kraljevski tretman).

Broj 4

Maske za lice - intenzivnija njega neće ostati neprimijećena. Tonus kože, za koji nam se uvijek čini da može biti bolji, bespogovorno će izgledati bolje uz upotrebu Dr.Hauschka maske za učvršćivanje ili Maske od ruže (Firming mask). Njezine najveće prednosti su te što se miješa s dnevnom kremom i ostaje cijeli dan na licu bez ispiranja, uključujući i područje oko očiju, a smije se koristiti čak i svakodnevno u razdoblju od mjesec dana.

Kucnuo je čas

Budeš li krenula u pripreme na vrijeme, u Silvestarsko predvečerje ostaje ti samo pobrinuti se za zdravi, svečani make-up. Možda se odlučiš biti odvažnija u kombinacijama boja, možda stilski odeš u neku drugačiju priču, ali uvijek vodi računa o tome (ne samo u novogodišnjoj noći) da tvoja koža voli neškodljive preparate, sigurne boje i mirise i da su vrhunski stručnjaci pronašli način da prirodu zapakiraju u proizvode za njegu lica i tijela, u ruževe, maskare, kreme za ruke. I za kraj u novogodišnjoj noći Japanci dolazak nove godine, kada otkuca ponoć, počinju s glasnim smijehom, koji bi im trebao donijeti radost i smijeh u novoj godini.

Gdje god bila u ponoć, želim ti da bude tako!!!

Nakon što si svoju kožu dobro hidratizirala prema savjetima naše savjetnice za prirodnu kozmetiku na portalu Budi.IN potraži savjete za novogodišnji make up.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.