Zdravlje 03. veljače 2014.

Eteričnim uljima izliječi prehladu

Gel-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prehlada je akutna upala gornjih dišnih putova, koju imamo prosječno 3 puta godišnje. Za prehladu je tipična upala nosne sluznice (rinitis) za koju je karakterističan iscjedak iz nosa te njegova smanjena prohodnost, a u nekim slučajevima imamo i problema s glasom (promuklost, gubitak glasa). Pored virusne infekcije uzročnik simptoma sličnih prehladi i alergiji mogu biti bakterije, ali i polipi te neki lijekovi

Kako spriječiti infekcije dišnog sustava?

Dolaskom hladnijeg, promjenjivog vremena, stižu prehlade i gripa, a s njima začepljen nos, glavobolja, bolno i upaljeno grlo i kašalj. Za sve te neugodne simptome najčešće su odgovorni virusi, pri čemu antibiotici ne pomažu. Potrebna je brza pomoć jer se osjećamo iscrpljeno i umorno, nesposobni za obavljanje svakodnevnih poslova i obaveza. Kako bi što prije ublažila te simptome, spriječila puni razvoj bolesti i moguće komplikacije, poželjno je da reagiraš već nakon prvih znakova infekcije i da se protiv tegoba boriš biljnim preparatima. S obzirom na uzročnika, upalne promjene dišnog sustava mogu biti virusne ili bakterijske, a prema trajanju akutne ili kronične.

Sinusitis je jedna od češćih upala gornjih dišnih putova koju prate slaba prohodnost nosa, bolovi u glavi i često povišena temperatura. Najčešće su virusni pa ih ne moramo liječiti antibioticima. Jedan od glavnih načina sprječavanja infekcija dišnog sustava je zdrava prehrana – unos dovoljne količine tekućine, namirnica bogatih vitaminima, mineralima i vlaknima. Važnu ulogu imaju i dovoljna tjelesna aktivnost (različiti sportovi, na primjer plivanje, vožnja bicikla, trčanje i hodanje), dovoljno spavanja i redovita aktivnost na svježem zraku.Vrlo su važni skrb za osobnu higijenu i dovoljno prozračivanja. U vrijeme kad su infekcije dišnog sustava češće treba izbjegavati prostorije u kojima se zadržava puno ljudi i uzimati što više vitamina i prirodnih tvari koje podupiru imunitet.

Biljnim lijekovima protiv prehlade

GeloMyrtol® forte kapsule prirodan su i dokazano učinkovit lijek za sinusitis i bronhitis. Visokokvalitetna pročišćena eterična ulja eukaliptusa, naranče, limuna i mirte razrjeđuju sluz i olakšavaju njezino izbacivanje. GeloMyrtol® forte meke kapsule prirodan su i dokazano učinkovit lijek. Sadrže standardizirani mirtol, odnosno mješavinu navedenih eteričnih ulja koja se koristi u liječenju rinosinusne bolesti i bronhitisa. Olakšano izbacivanje sluzi iz dišnih putova pridonosi bržem i učinkovitijem otklanjanju simptoma upale pa se tako smanjuju pritisak i bol u glavi te olakšava disanje kroz nos. Biljni lijekovi, poput kapsula GeloMyrtol® forte, mogu se uzimati samostalno ili u kombinaciji s drugim lijekovima (primjerice antibioticima) kao dopuna liječenju infektivnih bolesti dišnih putova, jer svojim djelovanjem omogućuju brži oporavak. Mogu ga koristiti i djeca od 6. godine starosti. Dostupan je u svim ljekarnama.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Doziranje:
Akutni sinusitis
/bronhitis: odrasli 3-4 kapsule, djeca 6-10g 2 kapsule, djeca 10-12g 2-3 kapsule dnevno.
Kronični sinusitis/bronhitis: odrasli 2-3 kapsule, djeca 6-10g 1-2 kapsule, djeca 10-12g 2 kapsule dnevno.

Više informacija doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.