Zdravlje 17. veljače 2014.

Bole te zglobovi? Nazovi ortopeda!

Klobucar2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakog četvrtka u terminu od 16 do 18 sati možeš nazvati ortopeda dr. sc. Hrvoja Klobučara i potražiti njegove savjete u vezi bolova u koljenima i stopalima

Odgovarajuće cipele za zdrava stopala

Građa naših stopala nije takva da bi ono bilo sposobno podnositi velika statička opterećenja. Aktivni mišići pojačavaju cirkulaciju krvi u nogama i smanjuju oticanje stopala te osjećaj umora. Savjetuj se s dr. sc. Hrvojem Klobučarom, dr. med., specijalistom ortopedije iz Poliklinike Akromion (www.akromion.hr) kako odabrati idealne cipele za zdrava stopala.

Jutarnji bolovi i osjećaj ukočenosti najčešće se javljaju kod različitih vrsta reumatskih bolesti i poremećaja. Dr. sc. Hrvoje Klobučar savjetuje da si u slučaju bolova u stopalu pomogneš tako da se ujutro odmah nakon ustajanja otuširaš toplom vodom ili namočiš noge u toplu kupku, napraviš nekoliko vježbi istezanja i razgibaš stopala.

Učestala bol u koljenu

Ako puno sjediš i nisi fizički aktivna osoba, bol u koljenu i nije tako neuobičajena pojava. Saznaj kada bi i kako u tom slučaju trebala izvoditi vježbe istezanja i jačanja mišića.

Sa svim upitima o tegobama možeš se ortopedu obratiti svakog četvrtka na broj telefona 060 50 10 10. Njegove savjete i korisne prijedloge možeš dobiti u periodu od 16 do 18 sati. Cijena za pozive iz fiksnih mreža je 3,49 kuna po minuti, a za pozive iz mobilnih mreža je 4,78 kuna po minuti. Navedene cijene su iskazane s PDV-om. IT jedan d.o.o., 062/700 700

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      candyapple

      a što ako me bole ručni zglobovi? :/

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.