Fitness 18. veljače 2014.

Amy Adams vitka uz ples oko šipke

Amy2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Popularna glumica Amy Adams smatra kako u bikiniju ne izgleda optimalno današnjim kriterijima mršavosti, no tvrdi da joj to ne smeta i da nije opsjednuta dijetom i vježbanjem. Kilograme nakupljene nakon poroda uspješno je izgubila plesom oko šipke kojim je učvrstila tijelo i povećala fleksibilnost

''Nikad nisam bila jako mršava''

"Kosti koje izbijaju iz ženskih ramena kada su osobito žgoljave? Na meni se nikad nisu vidjele. Ne vjerujem da uopće imam te kosti", našalila se u intervjuu za časopis Elle 39-godišnja zvijezda filmova 'Crkni ljepotice' i 'Uhvati me ako možeš'. "Nisam se rodila da bih izgledala dobro u kupaćem kostimu. Neću biti od onih na čije fotografije u bikiniju ljudi kliču, 'o bože, pogledaj Amy!' Zapravo, možda će i reći 'o bože', ali ne iz razloga zbog kojih bih ja htjela", rekla je za magazin Allure.

Savršenstvo nije zanimljivo

"Pločice na trbuhu zadnja su stvar koja mi je na umu. Neke glumice i javne ličnosti hvale se kako su disciplinirane u dijeti. Samo naprijed, ali ja u tome ne vidim svrhu. Savršenstvo nije normalno niti je zanimljivo", zaključila je. Amy Adams tri puta je bila nominirana za Oscara za sporednu ulogu, a sada očekuje rezultate prve nominacije za glavnu ulogu ostvarenu u filmu 'Američki varalice'.

Iako nije fanatična pobornica vježbanja i dijete, ne znači da ne trenira. Dovoljno je pogledati fotografije koje je prikazuju na izlasku iz teretane sa svojim dugogodišnjim zaručnikom Darrenom Le Gallom. Nakon što je 2010. godine u vezi s njim rodila kćer Avianu Oleu, nije se žurila smršavjeti, kao što to čine brojne holivudske kolegice. Dapače, uvjerena je da njezin izgled ne igra veliku ulogu u njezinoj karijeri.

"Povratak na tijelo nalik onome kakvo je bilo prije poroda dio je mog posla. No, ne bih rekla da sam karijeru izgradila na svom uzbudljivom tijelu", kaže, ističući da se osjećala udobno u svome tijelu i kada se udebljala.

Ples oko šipke povećava fleksibilnost

U procesu skidanja suvišnih kilograma nakon poroda pomogao joj je ples oko šipke. Nakon poroda, pohađala je satove plesa oko šipke sa Sheilom Kelley, osnivačicom S Factora, programa za fitness koji je privukao mnoge. "Mamini prijatelji su mi to preporučili kao dobar način mršavljenja, a ja prihvaćam sve samo da ne moram trčati na pokretnoj traci." Ljubitelji tog programa kažu da je to odličan način za oblikovanje mišića, učvršćivanje tijela, povećanje fleksibilnosti, promicanja zdravog mršavljenja i podizanja energije. Amy vjeruje da joj je taj program pomogao "otključati njezino unutarnje erotsko biće".

Ples, doduše ne oko šipke, oduvijek je privlačio Amy. Dok je pohađala gimnaziju u Douglas County-ju išla je na tečaj plesa s namjerom da postane balerina. No kad je završila srednju školu, zaključila je da nije dovoljno nadarena da bude profesionalna balerina pa se prebacila na glazbeni teatar. "To je bilo više u skladu s mojom ličnošću. Balet je za moj pojam zahtijevao previše discipline i nametao mi previše ograničenja", poručuje Amy, ističući da joj je uzor mama, koja i u šezdesetima skija, biciklira i penje se po stijenama.

Vježbe koje poštuju ženstvenost

Ivka Armanda, suosnivačica metode Angels Ples na šipci objasnila je kako je ovaj program osmišljen za žene: ''Način kretanja i disanja prilagođen je ženskoj strukturi tijela koja se uvelike razlikuje od muške. Ples oko šipke temelji se na S Faktoru, a kružni pokreti koji su dominantni, ženama su ugodni, djeluju dobro na žensko tijelo te ga oblikuju poštujući obline. Glavni cilj ovog načina vježbanja je povezivanje tijela s emocijama, kao i oblikovanje tijela, oslobađanje od stresa te meditacija pokretom kroz slobodan ples.

Trening traje dva sata, i podijeljen je na dva dijela. Vježbe oblikovanja uklopljene su u kružne pokrete i naglasak je na oblikovanju mišića nogu i stražnjice te trbušnih i leđnih mišića. Nisu izostavljene ni ostale mišićne skupine tako da ovaj trening omogućuje oblikovanje cijelog tijela. Prvi dio je posvećen istezanju i vježbama snage kojima se oblikuje tijelo, dok je drugi dio posvećen plesu na šipci. Za ples na šipci ne treba imati snažne ruke, niti posebne vještine, već se na treningu nauče tehnike pomoću kojih sve žene bez obzira na građu tijela mogu svladati pokrete'', objasnila je Ivka Armanda.

Više o ženstvenom treningu oko šipke doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.