Dijeta 06. ožujka 2014.

'Trbušnjake radim kao od šale'

Nez-Uspr_1
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je došla u lošoj fizičkoj kondiciji, Neža je pod stručnim okom svog trenera Harisa u tri tjedna ponovno zavoljela vježbanje. Ne propušta treninge u Fitness centru SOKOLlaguna u Ljubljani, a trbušnjake rado vježba i kod kuće

'Treniram tri puta tjedno s trenerom Harisom u Fitness centru SOKOLlaguna u Dunajskoj 270. Treninzi su fantastični jer se nakon njih dobro osjećam. Često drugi dan ne osjećam noge pa znam da je trening bio dobro odrađen. Osim na treningu, vježbam i doma, najčešće trbušnjake i vježbe za donji dio leđa te na orbitreku. Otkad je vani lijepo vrijeme, ne vozim se više autobusom, već redovito vozim bicikl', pohvalila nam se Neža.

Kako izgleda Nežin trening?

Trener Haris Kajtezović, član ekipe izberi-trening ispričao je kako je složio Nežin trening.

S Nežom treniramo tri puta tjedno po 80 minuta. Trening je podijeljen na aerobno zagrijavanje (10 min), orbitrek i traka za trčanje, zatim slijedi masaža s pjenastim valjkom (rekvizit koji nudi velik raspon vježbi od stabilizacije trupa do rastezanja). Od vježbi izvodimo dinamično rastezanje, zatim slijedi 10 minuta vježbi za stabilizaciju mišića (trbuh, donji dio leđa, rameni pojas, koljeno, gležanj), zatim dolazi glavni dio treninga na kojem se izvode standardne vježbe (cijelo tijelo 30-35 min). Slijedi hlađenje mišića 10 minuta (aerobno na orbitreku) pa još 15 min klasičnog rastezanja.

Neža je došla u lošoj kondiciji

S obzirom na to da je Neža već dugo fizički neaktivna i njena kondicija je bila u lošem stanju, vježbe koje radi su izolacijske (radimo samo jedan gib, chest press, veslanje). Neža ima slabiju koordinaciju pa ćemo takav trening izvoditi prva četiri tjedna, a nakon toga prijeći ćemo na kompleksnije vježbe (čučnjevi, mrtvo dizanje, clean&jerk).

Njena fleksibilnost je isto tako slaba tako da treba puno rastezanja. Također, Neža ima puno jaču desnu dijagonalu (desna ruka, lijeva noga), tako da se trudimo ojačati lijevu dijagonalu pa da tijelo postane simetrično.

Komentar iz Sensilaba

'Za lakše mršavljenje uz vježbu, Neža koristi i Sensilabov proizvod Malinie, koji ubrzava topljenje masnoća. Kombinacija ketona maline, gorke naranče i mate čaja utječe na metabolizam, pospješuje efekt vježbanja i pomaže joj u skidanju kilograma. Malinie je trenutno u akciji 25 posto', kažu predstavnici Sensilaba. Naruči ga ovdje.

Pronađi svoj idealan trening u Mršavimo zajedno klubu!

Želiš smršavjeti, poput Neže, oblikovati svoje mišiće i smanjiti masne naslage? Učlani se u Mršavimo zajedno klub jer te tamo čekaju učinkoviti i kreativni programi treninga, personalizirani jelovnici i podrška stručnjaka! Zdravo i prirodno mršavljenje ti je na dohvat ruke stoga klikni i učlani se i kreni i ti putem zdravlja i vitalnosti!

Sve fotografije: Saša Despot

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.