Dijeta 20. ožujka 2014.

"Uskoro kupujem manje hlače!"

Vaganeza
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neža Šušteršič na polovici projekta 'Mršavimo zdravo' otkrila je da je zadovoljna do sada postignutim rezultatima, ali i priznala da je očekivala veći gubitak kilograma. Nutricionistica Sandra Krstev Barać naglasila je kako Nežin uspjeh ne otkrivaju kilogrami već veliki gubitak centimetara u struku i na bokovima

Neža više nema prekomjernu tjelesnu masu

Sandra Krstev Barać, nutricionistica iz Vitaminoteke koja je Neži sastavila jelovnik i redovito prati njezin napredak objasnila je da je zadovoljna rezultatima koje je Neža postigla: ''Na polovici puta Neža je postigla jako dobre rezultate izgubivši 1,5 kilograma. Trenutno njen BMI iznosi 24,5 kg/m2 što znači da Neža više nema prekomjernu tjelesnu masu. Veličinu uspjeha nam u tolikoj mjeri ne otkriva gubitak kilograma, već gubitak centimetra u opsegu struka i bokova. Neža je, naime, u struku izgubila 2 centimetra, dok je u bokovima izgubila čak 5 centimetra. Nastavi li tako, Neža će zasigurno ostvariti svoj cilj gubitka od 7 kilograma.''

"Odrekla sam se slatkiša"

"Malo manje sam zadovoljna brojem izgubljenih kilograma za koje mi se čini kao da jednostavno neće dolje. Ali probava mi se jako poboljšala, tako da više nemam osjećaj nadutosti. Nadam se da ću do kraja projekta izgubiti još koji kilogram i kupiti si hlače broj manje. Cilj s kojim sam krenula u projekt bio je 7 kilograma manje, ali i riješiti se bolova u kralježnici. Najveći problem mi je predstavljalo nedostatak odabira garderobe i pomanjkanje samopouzdanja. Kao svaka mlada djevojka željela bih da u dućanu pronađem odjeću koja bi mi odgovarala, a sad za to postoji objektivna mogućnost jer već primjećujem da su mi stare hlače malo prevelike", objasnila je Neža.

Slatkiši su Nežina slaba strana i kaže da joj najviše koristi pomoć prijatelja kad je spriječe da u trenutku slabosti pojede nešto slatko, a razlozi zbog kojih je Neža dobila suvišne kilograme su što je neredovito jela. Takav stil života brzo može dovesti do gomilanja kilograma budući da usporava metabolizam i nerijetko uzrokuje prejedanje netom prije odlaska u krevet. Nežin porok bila je i čokolada koja joj je bila redovito na jelovniku, a sada u svom dijetnom jelovniku ima puno malih, zdravih obroka pa ti donosimo sastojke za jednu Nežinu večeru.

Sastojci za dijetnu večeru:

  • dvije kriške tamnog kruha ili peciva
  • namaz od slanutka
  • sir narezan na tanke kriške (primjerice ementaler)
  • jedna manja naribana mrkva
  • list zelene salate narezane na trakice

Sve sastojke složi u zdravi sendvič.

Hormon mršavljenja

''Istraživanja su pokazala kako ketoni maline utječu na razinu hormona adiponektina. Ljudi koji su prirodno mršaviji imaju razinu tog hormona veću u odnosu na ostale. Takve osobe lakše održavaju adekvatnu tjelesnu težinu, a hrana koja konzumiraju lakše se pretvara u energiju te tako ne dolazi do taloženja masti. S druge strane pretile osobe imaju znatno sniženu razinu tog hormona, pa su skloniji nakupljanju masnog tkiva. Jedna kapsula Sensilab Malinie za razliku od ostalih sličnih proizvoda na tržištu sadrži čak 300 miligrama ketona maline s ekstraktom ekološki prerađene gorke naranče i bio zelenog čaja mate. Ekstrakt gorke naranče ima svojstvo vezanja masti, čime se onemogućava pospremanje masti u masne stanice, dok čaj mate pospješuje djelovanje ketona iz maline. Preporučuje se dnevno uzimanje od dvije kapsule, što znači 600 miligrama ketona na dan. Preporučuje se uzimanje jedne kapsule nakon obroka, doručka i ručka ili ručka i večere ovisno o prehrambenim navikama osobe. Prilikom zahtjevnijih treninga jednu kapsulu od dvije preporučene na dan se može uzeti prije samog treninga za što uspješnije sagorijevanje masti'', kažu iz Sensilaba.

Posebnu AKCIJU po iznimno povoljnoj cijeni pronađi OVDJE.

Učlani se u klub za mršavljenje i uživaj u ukusnim dijetnim jelovnicima!

Želiš smršavjeti, poput Neže, ali i dalje jesti zdravo, ukusno i uravnoteženo? Učlani se u Mršavimo zajedno klub jer te tamo čekaju jednako ukusni jelovnici prilagođeni tvojoj kalorijskoj skupini, ali i treninzi za oblikovanje tijela te te podrška stručnjaka!

Zdravo i prirodno mršavljenje ti je na dohvat ruke stoga klikni, učlani se i kreni i ti putem zdravlja i vitalnosti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.