Hrana 12. lipnja 2014.

Hrana za čvrstu kosu i nokte

Popu-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U potrazi si za superučinkovitom kozmetikom koja će ispraviti sve ono što ne voliš na sebi i učiniti te ljepšom? Imamo dobru vijest za tebe, čarobna formula se nalazi u tvojoj blizini: u vrtu, voćnjaku, na tržnici, u obližnjoj prodavaonici

Zamijeni skupe preparate zdravim namirnicama

Počela je sezona voća i povrća, čiji su ekstrakti prava blagodat za kožu pa ih proizvođači kozmetike obilno 'ubacuju' u preparate za njegu lica i tijela, kupke i gelove za tuširanje. Zašto ne bi zamijenila skupe preparate živim i zdravim namirnicama te pritom uštedjela novce i ostvarila zavidne rezultate?

Sirovo voće i povrće trebaju svakodnevno biti uključeni u prehranu - prema nekim preporukama, dnevno je potrebno uzimati tri komada povrća i dva komada voća. Posebno su blagotvorni svježe iscijeđeni sokovi od voća i povrća, koji se mogu i piti i nanositi na kožu. Hrana koja održava kožu zdravom je ona koja je bogata vitaminom A. Za lijepu kožu jedi zeleno, žuto i narančasto voće i povrće, borovnice, maline, jagode, brusnice, trešnje, crni ribizl, crno grožđe, bundevu, dinju, brokulu, kupus, cvjetaču, špinat, zelenu salatu, mrkvu i batat (slatki krumpir).

Za jaku i sjajnu kosu, jedi hranu koja sadrži vitamine B skupine, sumpor i bjelančevine. Jedi cjelovite žitarice, grašak, zeleno povrće i pivski kvasac. Kako bi usporila starenje kože i isušivanje kose, potrebno jesti voće i povrće koje je bogato vitaminom E. Jedi pšenične klice, sjemenke suncokreta, lješnjake i bademe.

Hrana za čvrstu kosu i nokte

Hrana za lijepe usne je ona koja sadrži vitamin C. Jedi citruse, trešnje, krumpir, paprike, bijeli kupus, jagode i dinju. Kako bi imala zdrave nokte i kako bi spriječila opadanje kose, jedi namirnice koje sadrže željezo (npr. sjemenke suncokreta, melasu i slanutak). Hrana koja održava kožu, kosu i nokte čvrstima, a također suzbija loš miris tijela je ona koja sadrži bjelančevine i cink. Jedi mahunarke, sjemenke, orašaste plodove i cjelovite žitarice.

Osim konzumiranja, od voća i povrća možeš napraviti brojne prirodne preparate (kreme, kupke, losione, itd.). Osim što ćeš uštedjeti novac, zabaviti se praveći ih, priuštit ćeš svojem tijelu 100 posto prirodnu kozmetiku.

Najpovoljnije sastojke za svoje recepte i kozmetiku pronađi na Popustolovac.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.