Dijeta 17. lipnja 2014.

Moj prvi tjedan na dijeti

Luc-Uspr
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lucija Josipović ima 87,5 kg, majka je dvoje djece i nova kandidatkinja projekta 'Nupo-hrana sa zadatkom'. Poslala nam je svoj dnevnički zapis u kojem je opisala svoj prvi tjedan na dijeti. Iz njezinog dnevnika vidi se da nije jednostavno provoditi dijetu i da joj je trebalo snage da ne posustane, ali tri centimetra manji obujam tijela u kratkom vremenskom periodu veliki je poticaj za nastavak

Start uz podršku Ane Begić Tahiri

  • Dan prvi, 10. lipnja
  • Utorak je i ujutro sam došli u Nupo ured dobiti sve što mi treba za početak dijete koja će trajati šest tjedana. U uredu je i glumica Ana Begić Tahiri koja mi je dala par savjeta jer je i sama isprobala Nupo i smršavjela. Ovaj njezin savjet svakodnevno koristim: "Prije nego što popiješ shake, ostavi ga da odstoji 10-ak minuta jer tako postaje gušći i više će te zasititi", savjetovala mi je. Sve je izgledalo divno i krasno, i Ivana i ja smo bile sretne i krenule smo kući s punim gepekom Nupo proizvoda za cijeli mjesec. Moram priznati da taj prvi dan uopće nije predstavljao problem, 6 obroka je bilo sasvim dovoljno i glad nije bila prisutna. Kod kuće sam sve lijepo pripremila u kuhinji da mi bude nadohvat ruke. Klinci su naravno odmah morali probati shake od čokolade, odnosno kakao okusa. Rekla sam si da ću svakako pojesti i jednu juhu svaki dan, kako bih okusila i nešto slano. Ali, kako sam počela s juhom s okusom pikantne tajlandske piletine, odmah sam javila da je moram promijeniti jer mi ljuta hrana ne odgovara.

Dokaz da je svaki početak težak

  • Dan drugi, 11. lipnja
  • Ujutro puna energije, odradila sam vježbe za kralježnicu, zatim posao uz računalo i redovno svaka od 2 do 3 sata miješala shake. Današnja juha od povrća je pun pogodak! Izvrsna je, poput prave guste fine juhe, unutra su komadići brokule i paprike - totalno mi je sjela. Moram priznati da je glad konstantno prisutna. Ipak je to velika promjena za organizam. Ali, jao! Navečer smo imali jedno događanje i dogodio se predugi razmak (5 sati) između jela. Glad je bila prevelika, trbuh totalno prazan, bilo mi je tako loše da mi se vrtjelo i mislila sam u jednom trenutku da ću pasti u nesvijest. Najžalosnije je to što sam morala leći u krevet i propustiti utakmicu Brazil - Hrvatska.
  • Dan treći, 12. lipnja
  • Ujutro se budim svježija i nema panike od prethodne noći. Odradila sam vježbe, sjedim za računalom cijeli dan i redovno si radim Nupo shakeove te Nupo juhu od povrća. Jesam li gladna? Da, jesam, ali ne dam se. Nekako već vidim da djeluje, rekla bih da mi je trbuh već čvršći i manji. Namjerno se ne mjerim sama, čekam svoje tjedno mjerenje i točne rezultate. Obitelj je divna, apsolutno me podržavaju. Jučer kad mi je bilo tako loše i gotovo sam nešto drugo pojela, moja Klara (7 god.) mi je rekla: "Mama, ja bih izdržala da sam na tvom mjestu", a sin Marko je vikao :"Da, nikako ne odustaj, izdrži" i tako sam izdržala. Najbolja stvar koja me najviše čudi je da zapravo uopće nemam želju za čokoladom i grickanjem, dakle nema onoga radi čega sam se udebljala.

Dijeta uz veselo društvo i roštilj, moguće je!

  • Dan četvrti, 13. lipnja
  • Shvatila sam da je najbolje što kasnije se probuditi jer su razmaci između uzimanja shakeova nekako kraći. Danas mi je zadnji dan na poslu prije godišnjeg odmora i morala sam pozavršavati sve što treba kako bih u miru otišla na odmor. Dijetu je zapravo lakše izdržati kad si zaposlen i vrijeme leti. Danas je već bilo nekako lakše, drugi i treći dan su bili najteži. Ipak je velika stvar s obilne prehrane prijeći na dijetnu.
  • Vikend, 14. i 15. lipnja
  • Prvi vikend uz Nupo! Mislila sam da će biti najteže kad  je ritam usporen i svi smo kod kuće, ali vjerujte nije bilo. Sad već imam ritam, sigurna sam da želim uspjeti i nekako sve ide kako treba. U subotu su nam prijatelji došli na roštilj. Da, dobro čitate, ja na Nupu, a društvo za roštiljom. Ja po Nupo juhi, a oni po ćevapima i šniclama. Bila sam ponosna, a oni siti. Šetnje po selu, malo rada u vrtu, ugodno društvo, dobar film i vikend je projurio.

Sve se isplatilo, 'manja' sam za 3 centimetra

  • Dan sedmi, 16. lipnja
  • Danas je prvi dan odmora i meni i mojim klincima (gotova škola!). Odlučila sam uz jutarnje vježbe za kralježnicu malo promijeniti okolinu i šetati po Bundeku. Bundek je divan ujutro, nema gotovo nikoga, idealno je za hodanje i trčanje. Kasnije sam došla u Nupo ured gdje smo odradili vaganje nakon prvih pet dana! Bila sam silno znatiželjna i na moju veliku radost prvi rezultati su već izmjereni, smanjili su mi se opsezi svuda po tijelu od 2 do 3 centimetra. Sada nastavljam, znam da želim smršavjeti zbog zdravlja, boljeg izgleda, zadovoljstva (a kupovinu krpica da ne spominjem) i ti ciljevi su mi cijelo vrijeme pred očima.

Drugo mjerenje i vaganje

Lucija je u prvih pet dana korištenja Nupo proizvoda izgubila gotovo kilogram (0,9 kg). Izgubila je 2 centimetra u struku i isto toliko u opsegu i bokova. U bedrima je izgubila 1,2 centimetar, a u nadlaktici 1,7 centimetar dok je u opsegu prsa izgubila čak 4 centimetra.

Uz aplikaciju Nupo eSAVJETNIK do 10 posto popusta

Ako već nisi, iskoristi interaktivnu aplikaciju Nupo eSAVJETNIK koju je napravio stručni Nupo tim, a koja će ti na temelju tvojih unesenih podataka izračunati zanimljive parametre, predložiti najidealniji put do ostvarenja vlastitog cilja, a kroz odabir jednog od omiljenih Nupo paketa to učiniti puno bržim i jednostavnijim - na potpuno zdrav, siguran i učinkovit način, što je provjereno i dokazano u više od 50 kliničkih studija! Klikni ovdje i pitaj Nupo eSAVJETNIKa sve što te zanima i ostvari dodatnih 10 posto popusta na već snižene cijena na Nupo web shopu.

Za sva pitanja i podršku možeš nazvati i Nupo Call centar na broj 091 1576 385 ili se javiti putem e-maila na info@nupo.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.